B’ESTFEST, RATB și Poliția Antidrog. Prin ochii unui participant…

 

Am fost și eu prezent la una din zilele B’ESTFEST, ziua a 2-a, în special pentru concertul hip-hop al mc-ului american NAS.

nas-bucuresti-romania-tunari-2013-bestfest-ratb-politia-antidrog-politistianti-drog-canabis-iarba

Am intrat pe site-ul evenimentului, am aflat cum și cu ce se poate ajunge în Tunari și împreună cu 2 prieteni ne-am conformat.

Apropo’ nu înțeleg de ce se mai numește B’ESTFEST… căci B’ din câte îmi aduc aminte era de la București… ar trebui să se numească T’ESTFEST :))… de la Tunari, zic, NU?

B’ESTFEST și RATB

 

Ne-am întâlnit la Piața Charles de Gaulle să luăm autobuzul, cursă specială București – B’ESTFEST Tunari. În față parcului Herăstrău o mare grămadă de oameni. Unii se înghesuiau să mai încapă într-un autobuz, alții cumpărau bilete RATB (la alte evenimente aceste curse sunt gratis!!!), alții își așteptau prietenii sau decideau să meargă cu taxi-ul (cred că era de departe cea mai bună soluție, exceptând mașina proprie, sau poate chiar și așa…).

Aici erau eternii bișnițari, pe care îi găsești pe la toate marile evenimente și care bineînțeles vindeau bilete (fie vorba între noi unele folosite, rupte, cu care nu cred că se mai putea intra), dar s-au găsit cumpărători… știți voi zicala „nu e prost cine cere, e prost cine dă!”.

Am reușit să ne alimentăm cardurile RATB, am reușit să urcăm în autobuz și am mers jumătate de ora dacă nu mai bine, până în Tunari. Nu trebuie să mai spun că depășeam cu mult numărul legal de călători ce ar trebui să fie într-un autobuz. Eram înghesuiți precum sardinele în conservă. Unui pasager i s-a făcut rău de la căldură și a leșinat. Deși în zona respectivă se circula bară la bară, nu s-a sinchisit „domnul șofer” să oprească și să deschidă ușile, deși urletele erau asurzitoare. Acum întrebarea ar fi:  Cei de la RATB au fost zgârciți în a oferi autobuze sau organizatorii B’ESTFEST nu au plătit pentru destule autobuze (în cazul în care s-a plătit ceva…)?…

Am ajuns la B’ESTFEST Tunari. Aici o pajiște, mai multe… drum de țară, neasfaltat, plouase, noroi, multă lume (asta e de bine!). Din locul în care ne-a lăsat autobuzul am mai făcut 20 de minute pe jos până la intrarea propriu-zisă. Cozi la intrare, controale, nu cunoșteau invitațiile dacă sunt de 1 zi sau de 3 zile, de una sau de două persoane… dar s-a intrat civilizat.

Nu vreau să vorbesc despre organizare, de ce anumite persoane au voie gratis pentru că sunt din zonă, deși nu aveau nici în clin, nici în mânecă cu genurile muzicale de la B’ESTFEST? Probabil au venit și ei pentru că e moka… (acest lucru transmitea privirea lor nedumerită în timp se plimbau prin zonă spărgând semințe). Sau ce caută acolo jocuri de copii ca la bâlci și de ce au voie persoanele pană-n 14 ani, dar fie…

Una peste alta la B’ESTFEST a exista o diversitate muzicală, oamenii foarte ok, fiecare cu filmul lui, liniștiți, distracție, relaxare, exact ca la un festival!

 

Poliția Antidrog la B’ESTFEST

 

nas-bucuresti-romania-tunari-2013-bestfest-ratb-politia-antidrog-politistianti-drog-canabis-iarba

Stăteam liniștiți la concertul COMA (apropo’ fff tare concertul!!!), puțin mai în spate decât publicul strâns în fața scenei, ne bucuram muzică la o bere (două-trei-patru…) cu băieții. S-au oprit prin zonă câteva grupuri de tineri, dar fără probleme, fără scandal, nu au stat mult și au plecat. Apare un tip, foarte dubios, nu din zonă, clar nu făcea parte din cei de la concert și-l abordează pe un prieten cu texte proaste de genul: „Simt un miros aici, nu ai ceva frate?„. Atât de evident că nu este unde trebuie și nu face parte din peisaj, încât nu a intimidat pe nimeni. Cu atât mai puțin pe cineva care este un consumator pur de bere și care trecuse deja de primele 3… (bine că avea prea multe beri „la bord” și că a fost calm:)) ). A început să urle la el, să-i răspundă la întrebări (deși uita să pună întrebările), a ajuns și la mine ceva cu consumul de canabis… mi-a arătat unul din ei o legitimație (foarte rapid încât putea fi și făcătură, și în plus nu s-a prezentat!!!), mi-a aruncat paharul cu bere, mi-a făcut o inspecție corporală parțială, nu au găsit nimic și ne-au luat… 10 metri mai încolo, unde tot încercau să ne întrebe, urlând pentru intimidare, de unde avem iarbă că ei au simțit miros de canabis în zonă. S-au enervat când am spus că nu avem.

Apropo’ îmi venea să-i întreb dacă știu ei ceva că ne interesează și pe noi, dar nu păreau că ar ține la glume:)). Ne-au lăsat să plecăm și au dispărut!

Doar pentru că miroase în zonă a iarbă, nu înseamnă că au ajuns la timp sau că noi eram consumatorii, având în vedere că aveam țigară în mână… normală și nu era joint!

 nas-bucuresti-romania-tunari-2013-bestfest-ratb-politia-antidrog-politistianti-drog-canabis-iarba

Acum încep să mă întreb, dacă găseaua ceva ce se întâmpla?

Nu cred că se duce cineva la un festival de muzică gen B’ESTFEST cu pachețelul de 50 de grame de iarbă la el să comercializeze și în plus să stea să fumeze în spațiu deschis…fix pe unde trecea toată lumea!

Atât îi duce capul pe polițiștii antidrog? Așa speră ei să se infiltreze și să prindă traficanții? Și în plus, dacă sunt câțiva fumători care stau liniștiți și se duc să se relaxeze, este un lucru atât de grav? Acestea sunt sursele dar și principalele piste ale Poliției Antidrog?

Se face în România un trafic imens de droguri (cocaină, heroină… vezi până și la tv ), iar ei s-au gândit mult și bine „să ridice” câțiva adolescenți de la B’ESTFEST. WOW! Și se mai întreabă de ce tot apar bancuri cu polițiști?…

Problema principală a mea nu este nici măcar legată de faptul că astea-s pistele Poliției Antidrog (atât pot ei, atât fac! Cu astfel de oameni, așa bine pregătiți…). Dar ar trebui să se prezinte, să arate legitimațiile încât să putem vedea că nu-s făcături, să vorbească frumos și să facă diferența între fumătorii de iarbă și băutorii de bere (ultima parte este primul pas 😉 ).

nas-bucuresti-romania-tunari-2013-bestfest-ratb-politia-antidrog-politistianti-drog-canabis-iarba

PS: La ce miros de  iarbă era în mijlocul publicului la concertul NAS, cred că polițiștii antidrog au nimerit doar băutorii de bere!!! :))

 

Citește pe Time TV și:

Lumea de azi, dintr-o perspectiva pesimist de realista

Aici s-a ajuns! Mesajul unei doamne profesoare către elevii săi… pe facebook

Casatoriile gay- marul discordiei intre Traian Basescu si Biserica Romana

Secolul XXI, progresul tehnologic și antidotul împotriva răcelii

Ce ne enervează la cei din jurul nostru? Unde greșesc cercetătorii

 

Social

Arhiva stiri