Aston Martin prezinta noua decapotabila Vanquish Volante

Aston Martin a prezentat oficial modelul Vanquish Volante, versiunea decapotabila a ultimei generatii Vanquish. Masina pastreaza aceleasi trasaturi de design, singura diferenta fiind renuntarea la acoperisul rigid in favoarea unui soft-top din material textil.

noua decapotabila de la aston martin-timetv
Din punct de vedere tehnic, Vanquish Volante beneficiază de acelaşi propulsor V12 de 6 litri aspirat, capabil să parcurgă intervalul 0-100 km/h într-un timp estimat la 4,1 secunde, pentru a putea continua accelerarea până la viteza maximă de 295 km/h. Totul datorită celor 565 CP şi cuplului maxim de 620 Nm la 5.500 rpm.

noua decapotabila de la aston martin-timetv
Totusi, desi e un element care nu se vede, caroseria primeste un upgrade important. Vanquish Volante primeste, in premiera pentru Aston Martin, o caroserie din fibra de carbon si cantareste in plus cu 9 kg fata de coupe. Soft-top-ului textil nu-i trebuie decat 14 secunde pentru a se plia in compartimentul sau din spatele masinii. Constructorii englezi au regandit si modul in care parbrizul se imbina cu acoperisul, renuntand la rama superioara a parbrizului.

noua decapotbila aston martin-timetv
Portbagajul are un volum de 279 de litri si e cu 50% mai mare fata de cel al modelului DBS Volante. Noul Aston Martin Vanquish Volante va putea fi cumparat incepand cu finele acestui an, la pretul de start de 264.995 de euro.

Social

Arhiva stiri