Teatrul de Artă Bucureşti deschide stagiunea de vară

Teatrul de Artă București deschide serile răcoritoare de teatru şi muzică bună la Teatru fără tavan.

Incepând cu 8 iulie 2013, pe perioada verii, Teatrul de Artă București a luat inițiativa de a dezvolta o stagiune de vară în aer liber. Rețeta e simplă. Se ia o curte interioară generoasă, ferită de zgomotul urban, se amestecă 85 scaune de exterior, se adaugă, după gust, reflectoare pentru nopţile fără lună plină, se montează o scenă, se toarnă ceai de mentă din belşug, cafea şi turtă dulce, se simte și se trăiește.

teatrul de arta vara-timetv

“Incepe să-mi fie frică să-mi imaginez lucruri. Mulțumesc Celui de Sus. Se pare că orice gând curat trebuie să devină faptă. După frumoasa experiență cu lansarea Teatrului de Artă București în 8 decembrie, iată-ne după 7 luni inaugurând “un al doilea teatru”. Un spațiu în aer liber care începând cu anul acesta, pentru public, va deveni Teatrul fără tavan al TAB, de vară” , marturiseste entuziasmat, George Constantinescu, initiatorul proiectului.

Se începe la ora 20.15 cu primirea invitaților şi sesiune de discuții şi fotografii, se asezonează cu muzică clasică şi câte ceva de-ale gurii, pentru atmosferă, se lasă totul la dospit cam 45 de minute, cât ţine conferinţa de presă, de la 21.15 se porneşte râsul copios, în rafale, la CARAGIALE.RO – spectacol de teatru coupe, în premieră, cu povești mai puțin cunoscute ale lui Caragiale, cu un umor savuros, pentru România anului 2013, apoi, de la 21.45, se serveşte un spectacol inedit, „Ludwig, Niccolo & Jo” cu actorii Radu Gheorghe și Mihai Bisericanu alături de Georgeta Ciocârlan.

teatrul de arta teatru fara tavan-timetv

Toate ingredientele se amestecă frumos, în mijlocul unei scene măricele, pe care, toată vara, începând din 8 iulie, vor avea loc evenimente, spre deliciul tuturor iubitorilor de teatru şi muzică bună.  Stagiunea Teatru fără tavan a Teatrului de Artă Bucureşti va fi deschisă permanent pana pe 8 septembrie 2013, şi va încânta publicul cu spectacole de teatru pentru adulţi, spectacole pentru copii, derulate în cadrul proiectulului Teatrul de Artă Junior, concerte și evenimente în aer liber.

Teatrul de Artă Bucureşti, sub actuala titulatură, s-a născut din iniţiativa actorului George Constantinescu în anul 2010, însă experienţa artistică a început cu alţi patru ani în urmă. Anul trecut, pe 8 decembrie 2012, TAB a deschis porţile propriei săli de spectacole, în cadrul unui eveniment de lansare desfăşurat pe o perioadă de cinci zile, iar în cele şapte luni care au urmat lansării oficiale, pe scena TAB au avut loc, aproape în fiecare seară, spectacole de teatru (producţii proprii sau găzduite) pentru adulţi, dar şi pentru copii, concerte sau evenimente în cadrul unor festivaluri.

Social

Arhiva stiri