Ce trebuie sa stii despre carnea de cal

Carnea de cal aduce numeroase beneficii sanatatii. Aceasta poate fi diferentiata de celelalte tipuri de carne prin aspectul fibrei si culoarea acesteia.

Carne-de-cal

Caracteristici:

  • culoare: rosie-bruna. Carnea de cal in contact cu aerul capata reflexe albastrui;
  • carnea are miros specific;
  • gustul carnii de cal este dulceag;
  • consistenta ferma, dar mai redusa comparativ cu cea de vita;
  • fibra musculara grosiera, fara a fi marmorata;
  • grasimea stralucitoare cu o culoare galben aurie. Consistenta grasimii este redusa si are aspect uleios;
  • grasimea este depusa mult mai intern in corpul animalului comparativ cu taurinele;
  • maduva osoasa are culoare galbena;

De ce este bine sa consume carne de cal

Carnea de cal este foarte sanatoasa pentru organism. Cercetatorii au descoperit ca persoanele care consuma saptamanal carne de cal beneficiaza de un nivel al colesterolului mai scazut. De asemenea, carnea de cal are un continut bogat de fier. Oamenii de stiinta subliniaza faptul ca o portie de 150 de grame contine jumatate din cantitatea zilnica recomandata. Totodata, carnea de cal este saraca in grasimi saturate, ce sunt asociate unui nivel ridicat al colesterolului. Acest tip de carne este insa bogat in acizi grasi polinesaturati.

Potrivit unor studii, carnea de cal prezinta anumite beneficii pentru sanatate ce erau pana acum asociate carnii de peste. Carnea de cal este o sursa importanta de omega 3. De asemenea, carnea de cal are cu 40% mai putine calorii si mai multe proteine decat alte tipuri de carne.

Diana Gălăţanu

Citeste pe Time Tv si Ce conțin crenvurștii, parizerul, cârnații și altele / Nu o să mai mănânci niciodată!

Social

Arhiva stiri