Peisaje la inaltime – sapte platforme suspendate

Mereu am fost curiosi cum se vede lumea de sus, sa admiram peisaje care iti taie rasuflarea si care te fac sa te bucuri ca apartii lumii acesteia. Cum nu suntem dotati de natura cu aripi, tot s-au gasit metode de a stapani aceasta curiozitate. In anumite tari exista platforme construite la inaltime care ofera o perspectiva superba asupra imprejurimilor. Mai jos le-am evidentiat pe cele mai spectaculoase.

1. Dachstein Sky Walk, Austria

platforma austria-timetv

Dachstein Sky Walk este construit la 2700m deasupra marii, pe varful unei stanci de 250 de metri. Astfel, vizitatorii pot admira o panorama de 360 de grade. La orizont: sudului Sloveniei si nordului Cehiei. „Blaconul Alpilor” este mult mai inalt decat platformele Cascadei Niagara sau a Cascadelor Iguazu din Brazilia.

2. Platforma Aurland, Norvegia

platforma norvegia-timetv

Platforma care poarta numele raului pe care il expune in toata spelndoarealui, de la o inaltime de 2000 de metri, a castigat premiul pentru cel mai spectaculos loc din Norvegia, dupa votul turistilor.

3. Grand Canyon Skywalk, SUA

platforma marele canion-timetv

Platforma Marelui Canion este o constructie unica in forma de potcoava, suspendata curajos deasupra unui canion. Pasarela are 20 de metri, are podeaua din sticla foarte groasa si ofera un adevarat spectacol panoramic vizitatorilor. Pentru a nu zgaraia sticla, celor care se aventureaza pe aceasta platforma inedita, li se da cate o perche de sosete speciale.

platforma marele canion-timetv

4. Langkawi Sky Bridge, Malaezia

pod la inaltime-timetv

Podul Langkawi are 125 de metri in lungime si e sustinut de cabluri. Este construit la 700 de metri inaltime, pe o insula din arhipelagul Langkawi, din Kedah. De aici se poate admira marea Andaman si insula tailandeza Tarutao.

5. Stanca Amvon, Norvegia- mijloc natural de a admira peisaje superbe

platforma naturala-timetv

„Stanca Amvon” sau Preikestolen este o formatiune imensa din piatra,  cu o inaltime de 604 metri, deasupra raului Lysefjorden, Norvegia. Platoul de pe varful stancii are aproximativ 25 de metri patrati si reprezinta o atracttie turistica majora in Norvegia.

platforma naturala norvegia-timetv

6. Platforma Aiguille du Midi, Franta

platforma franta alpi-timetv

Aiguille du Midi este un munte localizat in Alpii francezi, in regiunea Mont Blanc. Platforma destul de mare, construita in varf ofera o imagine extraordinara a celui mai inalt munte din Europa.

platforma franta alpi-timetv

7. Platforma AlpispiX, Germania

platforma germania-timetv

La baza varfului Alpspitze, vizitatorii vor gasi Platforma AlpsiX, „atarnand” in forma de X, deasupra unui hau imens. Panorama pe care o expunde generos este nemaipomenita. Alpii germani, vaile, satele si padurile zonei, par desenate, de la peste 1000 de metri inaltime.

platforma inaltime germania-timetv

Citeste pe TimeTV si:

Autobuz pe apa, tramvai suspendat – cateva mijloace de transport ciudate

6 insulite intime si unice

Cateva piscine naturale in care chiar ai vrea sa te scalzi

10 plaje deosebite pentru vacante unice

Lacuri mai putin obisnuite: de culoare roz

Social

Arhiva stiri