Egipt: bucurie, proteste, morți, armată, un nou președinte

EGIPT: țara are un nou preşedinte interimar. Şeful Curţii Constituţionale a depus jurământul şi a preluat conducerea ţării până la convocarea de alegeri anticipate.

Egipt

Egipt

Asta după ce armata l-a îndepărtat de la putere pe preşedintele islamist Mohamed Morsi. Acesta, împreună cu mai mulţi membri ai fostei conduceri au fost arestaţi preventiv şi vor fi probabil puşi sub acuzare.

Bucurie fără margini pentru milioane de egipteni. Cerul capitalei Cairo s-a luminat sub miile de artificii trase pentru a marca înlăturarea de la putere a preşedintelui Mohamed Morsi.

EGIPTUL ARE UN NOU PREŞEDINTE

După 4 zile de proteste masive şi după ce a refuzat categoric să se supună ultimatumului impus de armată, Mohamed Morsi a fost plasat în arest.

Mohamed Morsi

Mohamed Morsi

Forţele militare au trecut la asigurarea securităţii principalelor instituţii ale statului. De asemenea, au fost mobilizate blindate pe străzile capitalei şi în principalele oraşe, pentru a preveni declanşarea unui război civil.

Egipt: preșeintele înlăturat de la putere

Liderii armatei au suspendat actuala constituţie şi au decis organizarea de noi alegeri prezidenţiale şi legislative.

Un consiliu consultativ civil va fi format pentru elaborarea unei noi Constituţii. Până la alegerea unui nou preşedintele conducerea Egiptului va fi asigurată de preşedintele Curţii Constituţionale, Adly Mansour.

Adly Mansour noul presedinte al Egiptului

Adly Mansour

Social

Arhiva stiri