Prinţul Charles aşteaptă turişi în casa de la Viscri

35 de lire pe noapte! Atât trebuie să scoateţi din buzunar dacă vreţi să înnoptaţi într-una dintre proprietăţile prinţului Charles al Marii Britani. Nu la Londra, ci în România. Este vorba despre casa pe care moştenitorul tronului Angliei a cumpărat-o în satul Viscri. Proprietatea lui Charles  a intrat de puţin timp în circuitul turistic, informează publicaţia Daily Express.

Viscri

Uitat de lume, în inima Transilvaniei, satul Viscri a devenit celebru după ce Prinţul Charles şi-a cumpărat o proprietate în zonă, în urmă cu şapte ani, pentru care a plătit 10.000 de lire. Moştenitorul coroanei britanice a fost, practic, cel care a făcut piaţa zonei. Potrivit publicaţiei britanice Financial Times, preţurile au crescut şi de 20 de ori în ultimii 17 ani. O casă mai mică, cu două camere costa 2.500 de euro în 1996. În 2000, preţurile au ajuns rapid la 20.000 de euro. Astăzi, oricine doreşte să îi calce pe domeniul prinţului se poate caza în reşedinţa regală cu 35 lire pe noapte, scrie publicaţia Daily Express. Casa „regală” din Viscri este închiriată peste an turiştilor, care trebuie să scoată din buzunar 670 de lire sterline, pe săptămână.

De asemenea, turismul rural este din ce în ce mai înfloritor. În plus în ultimii ani, în sat, s-au construit pensiuni şi restaurant care îi întâmpină pe turişti cu produse tradiţionale. O noapte de cazare la Viscri costă între 40 şi 60 de lei. Satul lui Charles, cum este cunoscut acum Viscri, este vizitat anual de peste 15.000 de turişti, majoritatea străini. Viscri numără puţin peste 1.000 de locuitori şi adăposteşte una dintre cele mai spectaculoase biserici fortificate săseşti, de altfel fiind una din cele şase înscrise în patrimoniul mondial UNESCO. Charles este fascinat de zonă şi a vorbit în multe interviuri depsre frumuseţile satului din Transilvania. Ultimul chiar în toamna lui 2012 în ,,The Telegraph”.

Social

Arhiva stiri