Cioacă, condamnat la 22 de ani de închisoare / Elodia, cel mai mediatizat caz de dispariție

Unul dintre cele mai mediatizate procese ale ultimilor ani a ajuns la primul verdict.  Cristian Cioacă a fost condamnat la 21 de ani de închisoare pentru omor deosebit de grav şi la doi ani de închisoare pentru profanare de morminte.

Cioacă va sta însă 22 de ani după gratii, deoarece la pedeapsa cea mai mare s-a mai adăugat un spor de un an.

Elodia

Elodia

Mama Elodiei şi avocata familiei se aşteptau la o pedeapsă şi mai aspră dată de Tribunalul Argeş.

Cioacă condamnat

Instanţa îl mai obligă pe Cioacă la plata unei despăgubiri de 250.000 de euro, către familia Ghinescu.

CIOACĂ, DESPĂGUBIRI DE 250 DE MII DE EURO

  • 100.000 de euro pentru familia Elodiei
  • 100.000 de euro pentru fiul Elodiei
  • 50.000 de euro pentru fratele Elodiei

sursa: INSTANŢĂ

Patrick, fiul Elodiei şi a lui Cioacă nu este afectat deocamdată de condamnarea tatălui său, rămâne în grija mătuşii lui.

Sentinţa nu este definitivă, ea poate fi atacată cu recurs. Cristian Cioacă se află în arest preventiv de mai bine de opt luni, din data de 5 decembrie 2012.

Dispariţia Elodiei Ghinescu a fost un caz puternic mediatizat pe care milioane de români l-au urmărit cu sufletul la gură. Timp de 5 ani a fost o anchetă lungă a poliţiştilor şi procurorilor.

Cioacă

Cioacă

Dispariţiei Elodiei Ghinescu a devenit o adevărată isterie naţională. Cazul a fost întors pe toate părţile în sute de ore de dezbateri. Principalul suspect era Cristian Cioacă, soţul Elodiei.

Zeci de răsturnări de situaţie au ţinut publicul cu sufletul la gură. Aşa se face că mulţi români spuneau fie că au indicii despre cadavru, fie că au văzut-o pe avocată în viaţă, în diferite colţuri ale lumii.

Efective importante de jandarmi au răscolit ţara după Elodia Ghinescu.

Un văr de-al poliţistului a susţinut chiar că Elodia trăieşte şi este protejată de persoane importante. Acesta susţine că soţia lui Cioacă ştia anumite secrete despre activitatea a doi ofiţeri SRI, care se aflau în misiuni de razboi in Afganistan.

ELODIA, MARTOR PROTEJAT

În măsura în care generalul Pahontu, aflat la conducerea SPP, şi-ar da acordul scris să dezvălui toate lucrurile pe care le ştiu despre legăturile dintre Elodia, Zabara Dan şi Ilie Cristian, s-ar putea să declar tot. Nu sunt sigur, pentru că dacă lucrurile acestea ar ajunge la cunoştinţă publicului, după ce dosarul ajunge în instanţă, am risca să mai avem 500 de soldaţi morţi în Afganistan”, a declarat Gheorghe Cioacă.

sursa: ziarul Ring

În timpul anchetei au apărut şi probe noi. procurorii au găsit mai multe pete de sânge în apartamentul care i-a aparţinut Elodiei.

Avocata Elodia Ghinescu a dispărut de la domiciliu în noaptea de 29 spre 30 august 2007 şi de atunci trupul ei nu a mai fost găsit.

Soţul avocatei, Cristian Cioacă a fost principalul suspect pe tot parcursul anchetei. Elodia Ghinescu a fost declarată moartă în 2011, dar abia după un an, familia a intrat în posesia certificatului de deces.

Social

Arhiva stiri