REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 edu.ro. Rezultate pe judeţe şi în Bucureşti. Cum se face ADMITEREA la LICEU

REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 – Elevii de școală generală află astăzi ce note au luat la Evaluare Națională 2013. Iar așteptarea este cu emoții pentru că în ultimii ani a crescut în mod alarmant numărul celor care au luat note sub cinci.

Evaluare Națională 2013

Evaluare Națională 2013

Nota de admitere la liceu rezultă din media aritmetică a notelor de la Evaluare cu media din clasele V-VIII. De la an la an crește numărul de elevi care iau medii sub 5 la Evaluarea Națională 2013.

REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013

Emoţii pentru elevii care au absolvit clasa a VIII-a dar şi pentru părinţii acestora!

Fiecare liceu va afişa rezultatele pînă la ora 16, iar după această oră, elevii nemulţumiţi de nota obţinută pot să depună contestaţii. Acestea vor fi soluţionate între 30 iunie şi 2 iulie, urmând ca pe data 3 iulie să fie afişate rezultatele finale ale examenului de Evaluare Natională 2013.

După aflarea rezultatelor, în baza mediei de admitere, absolvenţii de gimnaziu vor completa fişele de înscriere pentru admiterea la liceu, în prezenţa diriginţilor şi a părinţilor.

În funcţie de rezultatul obţinut prin calcularea mediei aritmetice dintre media la examenul de Evaluare Naţionala 2013 şi media generala din anii de gimnaziu, dar şi în funcţie de opţiunile fiecăruia, candidaţii vor fi repartizaţi pe locurile la liceu.

TimeTV.ro vă prezintă primele REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 publicate pe site-urile inspectoratelor şcolare şi date despre ADMITEREA la LICEU şi REPARTIZARE COMPUTERIZATĂ pe EDU.RO.

Veţi putea afla toate rezultatele disponibile online, în fiecare judeţ şi în municipiul Bucureşti.

Vedeţi, de asemenea, mai jos şi cum se fac CONTESTAŢIILE la REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 din acest an.

Termenul de depunere a contestaţiilor a fost prelungit până sâmbătă la ora 22.00, la cererea Bisericii Adventiste de Ziua a Şaptea, întrucât enoriaşii săi nu pot întreprinde în această zi niciun fel de activităţi laice până la apusul soarelui.

Primele REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 pentru cei peste 161.000 de elevi de clasa a VIII-a sunt afişate sâmbătă, 29 iunie, până la ora 16.00, la fiecare centru de examen, precum şi pe site-urile inspectoratelor şcolare judeţene. Elevii vor obţine la EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 două note, la română şi la matematică.

Elevii de clasa a VIII-a află sâmbătă, 29 iunie,  cu ce note vor intra la liceul dorit. Până la ora 16.00, toate centrele de examen din România vor afişa REZULTATELE LA EVALUARE NAŢIONALĂ 2013.

Admiterea la liceu se va face ca în fiecare an prin repartizare computerizată şi va avea loc în trei etape.

În prima etapa de admitere se pot înscrie candidaţii din seria curentă,  dar şi absolvenţii din seriile anterioare care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului şcolar 2013 – 2014.

Absolvenţii de clasa a VIII-a alături de părinţii lor vor  completa fişele de înscriere la liceu în perioada 5 -10 iulie. Apoi diriginţii elevilor introduce fişele în calculator şi vor verifica dacă opţiunile făcute de elevi sunt corecte.

Pe 16 iulie, la Ministerul Educaţiei va avea loc repartizarea computerizată a absolvenţilor înscrişi în prima etapă.

Listele cu candidaţii vor fi afişate în 17 iulie la şcolile în care elevii au învăţat şi la liceele la care au fost repartizaţi. Până  în 26 iulie elevii îşi vor depune dosarele de înscriere la liceul la care au fost admişi.

A doua etapa de admitere va avea loc în perioada 17 iulie – 1 august. Acum, se pot înscrie atât candidaţii din seria curentă, cât şi cei din seriile anterioare care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului scolar 2013 – 2014.

A treia etapă de admitere are loc între 5 şi 6 august. Metodologia de organizare a admiterii predeve că acum vor fi repartizaţi elevii nu au participat la nicio etapă de admitere, care nu s-au înscris în perioada prevăzută de metodologie sau care şi-au încheiat situaţia şcolară mai târziu.

Când se fac contestaţiile pentru REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013

Elevii nemulţumiţi de notele primite le pot contesta în aceeaşi zi rezultatele la evaluare naţională 2013, între orele 16.00 şi 22.00, cu două mai mult decât era prevăzut iniţial. Contestaţiile vor fi soluţionate între 30 iunie şi 2 iulie, iar rezultatele finale vor fi afişate pe data de 3 iulie.

REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013

Rezultate EVALUARE NAȚIONALĂ 2013

Fiecare şcoală unde a avut loc examenul de  evaluare naţională 2013 va afişa la avizier notele obţinute de elevi la probele scrise de limba română, limba maternă şi matematică.

Cum se face ADMITEREA LA LICEU

După ce afla primele REZULTATE EVALUARE NATIONALA 2013, elevii de clasa a VIII-a se vor înscrie pe baza mediei obţinute la examen la liceul preferat.

Calculul mediei de admitere se face după formula: MA = ABS + EN, unde  MA = media de admitere, ABS = media generală de absolvire a claselor a V-a ― a VIII-a, iar EN = media generală obţinută la Evaluarea Naţională susţinută de absolvenţii clasei a VIII-a.

Înscrierea la liceu are loc la sediul unităţii şcolare absolvite de către elevi şi se va face prin completarea fişei de admitere.

Elevii alături de părinţi vor completa fişa specială de admitere în periaoda 5 -9 iulie.

În fişa de admitere se vor completa codurile liceelor, în ordinea preferinţelor, listă care se află pe fiecare inspectorat judeţean în parte.

Pe lângă numele şi prenumele complet, mediille din anii de gimnaziu şi mediile de la evalurea naţională, elevii trebuie să compelteze pe foaia de admitere cât mai multe coduri de licee ca să fie siguri că vor prinde un loc la un liceu.

După ce vor completa fişa de admitere, reprezentanţii din centrul zonal de admitere vor transmite pe suport electronic baza de date comisiei judeţene şi a municipiului Bucureşti până pe 11 iulie 2013.

Vezi aici REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 pe judeţe:

Toate rezultatele vor fi afișate și pe admitere.edu.ro

Social

Arhiva stiri