Cinci consecinte dureroase date de lipsa educatiei financiare

Te-ai gandit vreodata ce consecinte aduce lipsa de educatie financiara?

Ce se intampla in viata celor care ignora domeniul asta? Crezi ca merita acordata importanta domeniului asta: banii din viata ta?

Liviu Pasat timeTV

Liviu Pasat

Mi-am pus si eu intrebarile astea si n-m vrut sa las lucrurile doar la nivelul unei pareri sau perceptii personale ci am cautat date, analize statistici. Suntem pe cale sa elaboram un raport complet legat de ce consecinte aduce lipsa educatiei financiare – in toate domeniile vietii.

Uite pe scurt, doar cateva date, culese din studiile facute de Yahoo Finance, Business News, American Psychological Association.

 1. Viata de familie e profund afectata: 77% din divorturi au ca principal motiv neintelegerile financiare

2. Siguranta financiara a zilei de maine si viitorul: 70% din salariati traiesc de la salariu la salariu iar la varsta pensiei 41% nu au nici o alta economie in afara de pensie.

3. In viata de zi cu zi, deciziile financiare sunt de multe ori la voia intamplarii – 56% nu au un buget, 22% nu au idee cât de mult cheltuiesc pe produse alimentare, casa, divertisment.

4. Starea emotionala e la randul ei impactata: 73% din participantii unui sondaj pe teme financiare au declarat ca banii reprezinta una dintre cele mai mari surse de stress.

Si nu in ultimul rand;

5. SANATATEA, bunul nostru cel mai de pret:  60% din boli au drept cauza, stress-ul datorat domeniului financiar.

Mai e nevoie sa argumentez raspunsurile la intrebarea daca banii sunt importanti? Cred ca datele sunt cele explica mai bine decat mine. Solutia? Instruirea. Ignoranta aduce suferinta. Educatia potrivita aduce claritate si puterea de a lua decizii.

Scurt si concis: iti doresti mai multi bani? E momentul pentru instruire. Ne gaseti pe youtube, pe google – totul e sa faci primul pas: cauta „Trezeste Bani” cu Liviu Pasat – gaseste evenimentul cel mai apropiat de tine si mergi sa participi la un seminar gratuit. Ai mari sanse sa iti schimbe viata – prin perceptia noua si de bun simt pe care ti-o va aduce.

In filmuletul de mai jos aveti 10 minute din editia trecuta a seminarului gratuit „Trezeste Banii”.

Te asteptam – este randul tau sa actionezi. Ramaneti alaturi de noi (va puteti abona la NEWLETTER), pentru ca TimeTV.ro va trasminte LIVE, seminarul Trezeste Banii din Viata Ta!

Marti 2 Iulie, intre orele 11:00-13:00 si 19:00-21:00 PUTETI SA TREZITI BANII DIN VIATA VOASTRA aici pe TimeTV, sectiunea LIVE.

TimeTV impreuna cu Liviu Pasat organizeaza si un concurs pentru cei care nu au mai apucat sa se inscrie la seminar. Da, pentru voi cei care ne veti urmari de acasa. Ce este de facut aflati la inceputul transmisiunii LIVE.

Mai puteti citi pe Time TV si:

 

Social

Arhiva stiri