Bronzul perfect fara soare sau solar

Ca tot a venit vara, anotimpul cald cand toata lumea pleaca fie la noi fie in alte tari pentru a sta la plaja, am zis sa venim cu cateva idei pentru cele ce nu vor sa fie victimele radiatiilor solare , dar totodata sa aiba bronzul perfect si rezistent fara ajutorul soarelui sau al solarului.

Indiferent de solutia autobronzanta aleasa, pentru a obtine un bronz uniform si rezistent, este necesar sa urmezi doi pasi importanti, potrivit cbsnews.com.

Bronzul perfect fara soare sau solar

Bronzul perfect fara soare sau solar

Exfolierea

Autobronzantele actioneaza prin colorarea stratului exterior al pielii. Daca la suprafata acestui strat se afla numeroase cellule moarte, produsul va colora aceste cellule, care apoi vor fi indepartate foarte usor de apa, haine etc si bronzul va disparea rapid. Inainte de a aplica autobronzantul, foloseste un gel de dus sau o crema exfolianta care sa indeparteze rezidurile si celulele moarte de pe piele.

Hidratarea

Dupa exfoliere, foloseste o crema sau o lotiune usor hidratanta, nu foarte grasa, pe care sa o masezi bine pe tot corpul. Acum pielea ta este pregatita pentru colorare, doar ca trebuie sa aplici autobronzantul dupa 10 minute, ca sa poata lotiunea sa fie absorbita de piele.

Gama este destul de variata si cuprinde de la lotiuni care te ajuta sa capeti bronzul pe care-l doresti treptat, pana la spume, geluri, spray-uri si servetele autobronzante.

Spray-urile autobronzante sunt utile pentru zonele greu accesibile, ca partea din spate a pulpelor, bratele sau spatele.

Daca iti doresti un bronz discret, pe care sa il capeti treptat, alege lotiunile de corp ce contin o cantitate mica de solutie bronzanta. Astfel de produse sunt potrivite celor care doresc sa isi intretina bronzul sau vor o usoara colorare.

Cremele si lotiunile sunt printre cele mai utilizate produse autobronzante. Sunt foarte hidratante si usor de aplicat. Un dezavantaj este acela ca dozarea cantitatii optime poate fi o problema, motiv pentru care poti aplica din greseala o cantitate mai mare in unele zone si mai mica in altele, rezultand diferente de nuantare.

Spre deosebire de creme si lotiuni, gelurile si spumele intra foarte usor in piele. Timpul de asteptare dupa aplicare este redus, pentru ca pielea ramane in totalitate uscata, motiv pentru care nici nu sunt foarte hidratante.

Daca vrei o „sursa” de bronz mereu la indemana, servetelele autobronzante sunt solutia. Sunt usor de folosit pentru ca au o cantitate fixa de autobronzant, fiind sigura in acest mod ca nu aplici mai mult de cat ar fi necesar.

Valentina Scarlat.

  • Mai puteti citi pe TimeTV si:

Social

Arhiva stiri