Sate pe apa – asezari mai putin obisnuite

In nici o imagine de mai jos nu este vorba de vreun sat inundat. Sunt toate orasele si sate pe apa. Curios este ca nu prea auzim la stiri, de sate de acest gen complet acoperite de apa, in urma unor ploi abundente. Isi pastreaza cumva un farmec aparte, sunt deosebite si demonstreaza ca oamenii se pot adapta aproape tuturor conditiilor. Dupa zicala, „omul sfinteste locul”, si aceste amplasamente sunt propice unui trai bun, o demonstreaza popularitatea in crestere in randul turistilor si urmatoarele imagini.

1.Ko Panyi, Tailanda

sat inedit tailansa-timetv

Ko Panyi este un sat pescaresc in Phang Nga Province, Tailanda si este construit pe catalige. Asezarea inedita are intre 1500 si 2000 de locuitori, descendenti ai doua familii musulmane care au emigrat din Java. Desi turismul a crescut in ultimul timp, ocupatia lor principala este in continuare pescuitul.

sat inedit tailanda-timetv

2. Satul plutitor din Golful Halong, Vietnam

sat inedit vietnam-timetv

Un sat cu aproape 600 de locuitori, construit pe apa, se gaseste in Halong Bay si este considerat un loc incredibil de calm, o escapada odihnitoare din galagioasele strazi vietnameze. Satul e o adevarata lume a apelor, fluctuand odata cu miscarile curentilor, adapostit de turnurile din calcar. Deoarece majoritatea insulelor vecine sunt sarace in pamant cultivabil, locuitorii acestui sat traiesc din roadele marii.

sat inedit vietnam-timetv

3. Giethoorn, Tarile de Jos

sat indeit olanda-timetv

Giethoorn este un orasel in provincia daneza Overijssel, numit si Venetia Tarilor de Jos, a fost fondat in 1230 si are 2620 de locuitori. Aproximativ 7.5 km de canale serpuiesc prin orasel. Traficul se desfasoara pe apa, in totalitate, in niste barci cu motor silentios, pentru a mentine linistea. 50 de punti traverseaza canalele.

sat inedit olanda-timetv

4. Zhozhuang, China

sat inedit-timetv

Zhouzhuang, unul dintre cele mai faimoase orase pe apa din China, este situat la doar 30 de kilometri sud-est de orasul Suzhou. Acest orasel are canale incrucisate, poduri vechi si locuinte pe marginea apei. Este  cunoscut mai ales pentru radacinile culturale adanci pe care le are; casele vechi mentinute in stare inca buna, traditiile colorate si aerul deosebit, dat de eleganta peisajelor acvatice.

sat pe ape china-timetv

5. Ganvie, Benin, sate pe apa

sat inedit benin-timetv

Ganvie, cunoscut drept Venetia Africii, este un sat amplasat pe un lac, in Benin. Cu o populatie de 20 de mii de oameni, este probabil cel mai mare sat de acest tip din Africa. Cei din clanul Tofinu au fost primii care si-au amplasat locuintele pe lac, in secolul al XVI-lea.

sate pe ape benin-timetv

Citeste pe TimeTV si:

Si Pamantul are inimi – cinci peisaje in forma de inima

6 insulite intime si unice

Cateva piscine naturale in care chiar ai vrea sa te scalzi

9 pesteri care-ti bucura ochii

10 plaje deosebite pentru vacante unice

Social

Arhiva stiri