Si Pamantul are inimi – cinci peisaje in forma de inima

Nu e Valentine’s Day, nici Dragobetele. Inimioarele nu sunt doar roz, desenate, baloane sau acadele. Exista si lacuri, paduri, insulite si alte peisaje modelate natural sau artificial, in aceasta forma, un soi de exprimare artistica a maiestriei naturii. Peisajele in forma de inima sunt rare, dar deosebite si populare printre fotografi si turisti.

1. Mangrova in forma de inima, Noua Caledonie

mangrove in forma de inima-timetv

Probabil cea mai cunoscuta bucata de pamant care are aceasta forma, mangrova speciala din Noua Caledonie a fost facuta faimoasa de catre fotograful din aer, Yann Arthus Bertrand. Mlastinile de acest tip acopera aproape 25 % din zonele de coasta din toata lumea.

mangrove in forma de inima-timetv

2. Reciful Inima, Australia

recif in forma de inima-timetv

Reciful Inima, parte din Marea Bariera de Corali, este o structura care s-a format natural. Acest recif unic a fost descoperit in 1975 de unul dintre pilotii australieni care survolau zona si a devenit una dintre principalele atractii turistice, imaginea Recifului Inima fiind gasita pe majoritatea vederilor specifice locului.

recif in forma de inima australia-timetv

3. Insula Corazon, Ecuador

insula in forma de inima ecuador-timetv

Insula Corazon (Inima) este o insula din mangrove, formata natural si localizata pe estuarul raului Chone, Ecuador. Insula nelocuita este adapost pentru multe specii de pasari.

insula in forma de inima ecuador-timetv

4. Luminisul in forma de inima, Marea Britanie

padure in forma de inima marea britanie-timetv

Un fermier englez a creat aceast luminis, imprejmuit de stejari, in forma de inima, in memoria sotiei sale, pe care a pierdut-o acum 17 ani, despre care nu s-a stiut nimic pana cand un pilot de balon a vazut-o. Fermierul a lucrat o saptamana la plantarea a 6000 de butasi de stejar si a creat luminisul in asa fel incat varful inimii indica locul in care s-a nascut sotia sa. Luminisul ascuns a fost un secret de familie pana in iulie 2012.

luminis in forma de inima-timetv

5. Galesnjak, Croatia

insula in frma de inima croatia-timetv

Insulia Galesnjak se afla in marea Adriatica. Este una dintre cele mai neobisnuite constructii ale naturii, din lume. Insulita are o suprafata de 32 de pogoane, cu plaja masurand 1,55 km in lungime. Este proprietate privata si gazduieste numai plante salbatice. Forma inedita a insulei a fost remarcata de cartograful lui Napoleon, in secolul al XIX-lea, Charles-Francois Beautemps-Beaupre, care a inclus-o in atlasul sau al Coastei Dalmatiene, din 1806. Google Earth a facut-o cunoscuta lumii intregi in Februarie 2009.

insula in forma de inimacroatia-timetv

Citeste pe TimeTV si:

6 insulite intime si unice

Cateva piscine naturale in care chiar ai vrea sa te scalzi

9 pesteri care-ti bucura ochii

5 cicatrici ale Terrei, facute de oameni

10 plaje deosebite pentru vacante unice

Social

Arhiva stiri