Defileul morții din Munte… Negru

Autocarul cu români s-a prăbuşit într-o zonă cunoscută drept Defileul morţii în Muntenegru. O mie de oameni şi-au pierdut viaţa în accidente rutiere în acest loc, în ultimii 40 de ani.

ROMÂNII S-AU PRĂBUŞIT ÎN DEFILEUL MORŢII

Cu un peisaj spectaculos, Canionul Moracea este unul dintre cele mai periculoase trasee rutiere din lume. Acum, şi românii sunt pe lista neagră a accidentelor din zonă.

Accident in Muntenegru romani morti

În 1998, 20 de sârbi care mergeau cu autocarul au avut parte de o soartă similară.

Muntenegru este pe locul doi în europa, după Rusia, în ceea ce priveşte numărul de accidente rutiere. Un raport al ONU arăta că în 2011 , rata mortalităţii a fost de 20,4 la 100.000 de locuitori.

ROMÂNII RĂNIŢI ÎN MUNTENEGRU, ADUŞI ACASĂ

Tragedie fără precedent în Muntenegru. 18 români au murit şi alţi 29 au fost răniţi, după ce un autocar a căzut într-o râpă, la 30 de kilometri de capitala Podgoriţa.

accident muntenegru

Accident Muntenegru

A fost o cursă contracronometru: zeci de salvatori, localnici şi turişti au sărit în ajutorul victimelor, iar zeci de muntenegreni au stat la coadă la spitalul din Podgoriţa, ca să doneze sânge pentru victime.

Guvernul României a instituit o celulă de criză, iar ministrul de externe, Titus Corlăţean, şi secretarul de stat Raed Arafat s-au deplasat de urgenţă la faţa locului.

Românii răniţi în Muntenegru sunt aduşi azi acasă. Doua aeronave au plecat dimineaţă de la Bucureşti către Podgoriţa.

Vor mai rămâne în spitalele din Muntenegru doar cei aflaţi în stare foarte gravă.

Accident Munte Negru

Accident Munte Negru

Social

Arhiva stiri