Miami Heat ramane in continuare campioana in NBA

Miami Heat este, din nou, campioana NBA! Trupa antrenată de Erik Spoelstra a câștigat vineri dimineață, pe teren propriu, meciul decisiv al finalei împotriva lui San Antonio Spurs, scor 95-88.

lebron james mvp miami florida campioni 2013-timetv

Deși Spurs a avut un avantaj de 7 puncte în startul partidei (11-4), Heat a condus la finalul primului sfert, 18-16. Cele două echipe au jucat de la egal la egal pe durata următoarelor 12 minute, dar tot formația gazdă a fost în avantaj, 46-44. Meciul a continuat în aceeași manieră și în sfertul al treilea, iar Miami s-a menținut la conducere, 72-71. San Antonio Spurs a cedat pe finalul partidei, iar Miami a făcut legea în ultimele două minute și a bifat victoria la 95-88,

MVP-ul finalei a fost declarat LeBron James. Extrema lui Miami a înscris 37 de puncte și a efectuat 12 recuperări , devenind astfel cel de-al patrulea marcator în meciurile decisive din istoria finalelor NBA. De la Heat s-au mai remarcat Dwayne Wade, cu 23 de puncte și 10 recuperări, respectiv Shane Battier cu 18 puncte, toate marcate din aruncări de la distanță.

De cealată parte, Tim Duncan și Kawhi Leonard au fost oamenii principali ai lui San Antonio. Duncan a înscris 24 de puncte și a efectuat 12 recuperări, iar Leonard a avut 19 puncte și 16 recuperări! Al treilea marcator al formației a fost Manu Ginobili, cu 18 puncte marcate.

Odată cu victoria de vineri dimineață, Miami cucerește pentru a doua oară la rând titlul NBA (al treilea din istorie) și încheie o stagiune de poveste, a 25-a de la înființarea francizei. Trupa antrenată de Erik Spoelstra a terminat sezonul regulat pe prima poziție în Conferința de Est, cu un record de 66-15. În drumul spre finală, LeBron și compania i-au eliminat, pe rând, pe Milwaukee Bucks, Chicago Bulls și Indiana Pacers. De asemenea, Miami Heat a înregistrat în perioada februarie-martie 27 de victorii consecutive, a doua cea mai lungă serie de acest gen din istoria NBA.

Sursa:  sportrevolution.ro

Social

Arhiva stiri