10 plaje deosebite pentru vacante unice

Ca tot a venit caldura, gandul ne zboara la vacante si locuri frumoase, am facut un top al coastelor retrase si unice. Intr-adevar doar o mica parte dintre noi poate pune piciorul pe nisipurile fine ale acestor plaje: cei cu bani si cei cu mult curaj si dragoste de viata. Acolo cu siguranta poti auzi marea, si nu vreo cinci posturi de radio, nu te vei impiedica de cutii de bere, nu vei calca in coji de seminte si nu vei fi nevoit sa pui la indoiala curatenia apei. Pana una alta sa ne delectam, macar cu imaginile.

1. Plaja Honopu, Hawaii, SUA

plaja scoica hawaii-timetv

Nu vei gasi plaja mai retrasa ca aceasta. Nici un drum sau o carare nu duce pana la ea. De fapt, singura cale legala de a ajunge pe nisipurile ei e inotul. Honopu inseamna, in hawaiana, scoica, nume dat dupa sunetul pe care il confera zidurile inalte si curbate ale stancilor, in bataia brizei, exact ca cel din interiorul unei scoici.

plaja retrasa hawaii-tietv

2. Plaja Navagio, Grecia

plaja zakyntos grecia-timetv
Plaja Navagio sau Epava, cum i se mai spune, este o coasta izolata pe insula Zakynthos, si una dintre cele mai populare si fotografiate insule grecesti.  Epava vine de la faptul ca pe plaja este esuata si ruginita o veche nava de pirati, Panagiotis, care astazi a devenit atractie turistica. Accesul la aceasta plaja se face doar cu vaporul.
plaja epava grecia-timatv

3. Zlatni Rat, Croatia

plaja croatia-timetv
Zlatni Rat/ Capul de aur este o plaja ingusta langa orasul Bol, pe coasta sudica a insulei Brač, Croatia. Forma plajei se schimba in functie de briza si curenti, ascutindu-se inspre mare intr-un varf lung de 634 de metri.
plaja zlatni rat-timetv

4. Plaja Whitehaven, Australia

plaja australia-timetv
Plaja Whiteheaven este cu siguranta un loc pe care e musai sa-l vezi daca vizitezi insula Whitsundays, Australia. Apele cristaline si nisipul alb al acestui colt de rai se intind pe sapte kilometri de insula si ofera un loc retras si minunat, departe de agitatie si zgomot. In nordul plajei de afla Dealul Inlet, o colina superba de unde se poate vedea cum, la schimabrea curentilor, nisipul serpuieste diafan printre valurile molcome si colorate.
plaja de vis australia-timetv

5. Cala d’en Serra, Spania

plaja spania-timetv
Cala d’en Serra e o plaja in partea nordica a plajei spaniole Ibiza. In forma de potcoava de cal, aceasta plaja intima are o serie de coline satelite, in apropiere. Nisipul fin si apa extrem de curata au facut ca in anii trecuti, Cala d’en Sera sa fie considerata una dintre cele mai bune plaje din Europa, de catre The Guardian.
plsjs spania-timetv

6. Plaja ascunsa din Insulele Marieta, Mexic

plaja unica mexic-timetv
Protejata de lumea de-afara, plaja ascunsa a insuleleor Marieta, Puerto Valalrta e o micro-lume in sine. Localizate la doar cateva mile de coasta Mexicului, insulele Marieta formeaza un arhipelag unic, in urma activitatii vulcanice. Insulele au ramas parasite si retrase pana de curand cand au fost remarcate perisajele fantastice, unicitatea locurilor, ecosistemul variat si plajele deosebite.
plaja superba mexic-timetv

7. Golful Wineglass, Tasmania, Australia

coasta tasmania australia-timetv
Golful Wineglass (Pahar de vin) formeaza una dintre cele mai retrase si intime plaje din lume, fiind constant clasata ca una din cele mai frumoase. Ca sa ajungi pana pe plaja trebuie sa strabati o padure superba, aproape o ora. Golful Wineglasseste localizat aproape de orasul Hobart, Tasmania, o insula in sudul Australiei.
plaja tasmania australia-timetv

8. Anse Cocos, Seychelles

plaja seychelles-timetv
Anse Cocos este cea mai izolata, superba si pura plaja din partea estica a insulei La Digue, Seychelles. Se poate ajunge la ea printr-o plimbare la picior,  de pe celelalte insule. un loc perfect pentru odihna, relaxare si solitudine.
plaje seychelles-timetv

9.Valea Fluturilor, Turcia

valea fluturilor turcia-timetv
O adevarata comoara naturala, aceasta vale, localizata la 3 kilometri de orasul Oludeniz, plj Kidrak, e formata la poalele muntilor Babadag, inconjurata de stanci abrupte si inalte de 350 de metri. Numele provine de la cele 80 de specii de fluture care se aduna in acest loc, an de an. Exista doar o singura pensiune care ofera cazare, masa si bauturi, vizitatorilor Vaii Fluturilor.
valea fluturilor turcia-timetv

10. Plaja Cuevas del Mar, Spania, pentru vacante rurale

plaja cuevas spania-timetv
Plaja Cuevas e parte a unui peisaj protejat, din partea estica a Coastei Asturia, la varsarea raului Cuevas. In timpul refluxului vizitatorii se pot plimba pe formatiunile de calcar, construite in timp de mare. Plaja e un loc superb pentru cautatorii de turism rural si odihna.

Citeste si:

5 cicatrici ale Terrei, facute de oameni

8 copaci de basm

Social

Arhiva stiri