Secolul XXI, progresul tehnologic și antidotul împotriva răcelii

 secolul-XXI-saritura-din-spatiu

Secolul XXI. Tehnologia depășește orice așteptări. Dacă acum câțiva zeci de ani spunea cineva că vom vorbi la smart-phone-uri care ne arată vremea, care ne lasă să ne conectăm la internet, să ne vedem în timp ce vorbim la telefon,  ne arată unde se află o strada căutată… și multe alte aplicații de-ți stă mintea în loc… cu siguranță era considerat nebun și râdeau de el în hohote.

În secolul XXI am ajuns să urmărim cum un om sare din spațiu, având un simplu costum care să-l protejeze. Se construiesc obiective telescopice care ajung să redea imagini de pe alte planete din sistemul nostru solar. În fine, invențiile sunt multe, sunt extraordinare și probabil, pe cele mai interesante și folositoare încă nu le cunoaștem noi oamenii de rând.

Dar cu toate aceste invenții tehnologice avansate din secolul XXI oamenii de știință nu au găsit necesar să facă un simplu sirop, o pastilă, un unguent să combată instant răceala. 

Eu nu cred că nu au reușit să inventeze medicamentul revoluționar împotriva răcelii. Sau măcar împotriva tusei. Fie ea seacă sau expectorantă. 

secolul-XXi

Nu cred că ar fi greu să creeze un mic modul/ganacel care să ajungă în gât să analizeze mucoasa, să caute antidotul și să afișeze soluția. Că urmează să o cumpărăm sau o primim moca, este altă discuție. Sau să ne injectăm cu ceva anticorpi care să omoare virușii răcelii, dar să nu ne afecteze sistemul imunitar și să nu ne deranjeze/schimbe funcțiile corpului. 

Nu cred că este greu de realizat, în cazul în care nu a fost deja inventat. Dar cel mai probabil nu este accesibilă pentru muritorii de rând. Iar dacă ar exista pe piață acest medicament revoluționar împotriva simplei răceli, cred că ar valora foarte mult încât nu știu câți oameni ne-am putea permite.

Ideea principală la care am ajuns, nu este ne-găsirea unui antidot universal și sigur împotriva răcelii, deși ar fi foarte folositor în secolul XXI. 

Ideea principală este ce face știința, cum dezvoltă și ce ajunge sâ scoată pe piață. Multe-multe lucruri interesante, folositoare, în care sunt investite sume imense de bani, dar pentru sănătatea noastră nu se face nimic.

Oare unde este interesul și scopul?

Citește pe Time TV:

6 curiozitati de pe Terra

5 cicatrici ale Terrei, facute de oameni

8 copaci de basm

Ce ne enervează la cei din jurul nostru? Unde greșesc cercetătorii

Îmi doresc mai mulți bani… Greșit!

 

 

Social

Arhiva stiri