Cea mai bună rețetă de PORUMB FIERT – cu pănuși (frunze) sau fără?

Cea mai bună rețetă de PORUMB FIERT, aici pe TimeTV.

Porumbul fiert ne amintește de copilărie, atunci când părinții sau bunicii ne puneau în față știuleții aburinzi și ne lăsau să ne înfingem dinții în boabele moi cu gust dulceag.

Porumb-Fiert

Porumb Fiert

Dacă vrei să pregătești porumb fiert, iată câteva sfaturi pentru a-l face cât mai bun!

Ingrediente porumb fiert

Ai nevoie de 5-6 știuleți de porumb “în lapte” (atunci când apeși pe boabe, să fie moi și lăptoase), 1,5 litri de apă și sare.

Atunci când alegi porumbul pentru fiert, bagă ușor unghia într-un bob de porumb care să fie mai mare.

Dacă acesta este moale și din el iese un suc care are aspectul unui lapte, atunci înseamnă că respectivul știulete este “în lapte”.

Rețeta celui mai BUN porumb fiert

Dacă porumbul este puțin mai tare, gustul acestuia nu va mai fi la fel de bun iar timpul de fierbere va fi mai îndelungat.

Înainte de a pune știuleții la fiert, scoate-i din pănuși (frunze) și dă-i deoparte. Spală pănușile de praf și mizerie, apoi împarte-le în jumătate – o parte o vei pune pe fundul vasului în care fierbi porumbul, iar cealaltă jumătate deasupra.

Porumb Fiert

Porumb Fiert – foto naina kitchen

Înainte de a pune știuleții la fiert, rupe-le capetele moi, astfel încât să aibă un aspect estetic plăcut.

Pune destulă apă cât să cuprindă porumbii și pănușile așezate deasupra.

Dacă e nevoie, rupe știuleții în două pentru a-ți încăpea în vasul în care îi vei fierbe. PORBUMB FIERT – Sarea poate fi adăugată la final, după ce boabele de porumb s-au fiert, însă dacă vrei poți pune puțină sare și în apa în care fierbi porumbul. Dacă vrei poți păstra porumbul fiert, congelându-l.

Știuleții se fierb în apă cu puțină sare de lămâie, apoi se congelează. Atunci când vrei să-i consumi, pune-i în apa clocotită, lasă-i să fiarbă câteva minute, apoi servește-i.

Poftă bună!

Social

Arhiva stiri