Top 50 fotbalisti din Europa. Juventus este singura echipa cu 3 jucatori in primii 11

Cei de la Bloomberg au alcatuit topul celor mai buni 50 de fotbalisti din Europa, luand in calcul fiecare moment ce are loc pe teren in principalele campionate de pe batranul continent. Analiza este facuta dupa un algoritm foarte bine pus la punct, peste 100 de tipuri de actiuni fiind luate in considerare astfel incat fiecare meci ofera intre 1000 si 1500 de puncte. Dupa aceea, fiecare jucator este analizat in functie pozitia si sarcinile sale. De exemplu, un fundas este punctat in functie de cat de eficiente sunt tacklingurile sale, cate interceptii are, cate pase corecte da si multe altele. Pentru atacanti, conteaza mult mai mult eficienta suturilor, numarul de goluri si pasele importante.

Bloomberg-Top-50-fotbalisti-din-Europa-Lionel-Messi-Cristiano-Ronaldo

Deloc surprinzator, statistica fiecarui jucator din Europa demonstreaza inca o data ca Lionel Messi si Cristiano Ronaldo sunt nu numai cei mai buni fotbalisti din Europa, ci si cei mai eficienti. Argentianul iese in avantaj si in acest top, diferenta fiind insa extrem de mica.

Calculul este extins si la nivel de campionate. Progresul realizat de prima liga din Germania este vizibil si in acest top – Bundesliga are cei mai multi jucatori (15) in primii 50, Premier League fiind pe locul 2 (cu 14 jucatori). Dintre echipe, Juventus sta cel mai bine – 3 jucatori ai „batranei doamne” se regasesc intre primii 11 fotbalisti, performanta nerealizata de niciun alt mare club european.

Mijlocasii ofensivi si atacantii sunt cei care domina acest clasament – 26 dintre cei 50 de jucatori evolueaza pe aceste 2 pozitii. Din punct de vedere al varstei jucatorilor, analiza celor de la Bloomberg arata ca 21 dintre cei care au prins acest top au pana in 25 de ani.

Bloomberg TOP 50 jucatori din campionatele europene:

Bloomberg-Top-50-fotbalisti-din-Europa

Social

Arhiva stiri