Rechemare în service pentru 1000 de modele Kia comercializate în România

Kia Romauto, distribuitor oficial al mărcii Kia în România, lansează campania de rechemare în service pentru înlocuirea preventivă a contactorului electric al pedalei de frână la următoarele modelele Kia: Sportage (2007 – 2010), Sorento (2007 – 2011), Soul (2010 – 2011), Carnival (2006 – 2007), în total urmând să fie verificate aproximativ 1.000 de autovehicule înmatriculate în România.

Kia-Sportage-2007

„La autoturismele afectate pot apărea următoarele disfuncţionalităţi din cauza operării cu intermitenţe a contactorului pedalei de frână: nu se aprind sau rămân aprinse stopurile de frână. În funcţie de dotările autovehiculelor mai pot apărea următoarele simptome: martor ESC aprins, funcţionarea sistemului Cruise Control defectuoasă, nefuncţionarea butonului START, imposibilitatea de a mişca schimbătorul de viteze din P la cutiile de viteze automate. Menţionăm că la nivel european nu s-au semnalat accidente cauzate de defectarea contactorului pedalei de frână.” se arată într-un comunicat al Kia Romauto.

Începând cu luna iunie, clienţii Kia Romauto vor fi informaţi prin scrisori recomandate să se prezinte la cel mai apropiat service autorizat Kia. Operaţia de înlocuire a contactorului durează maxim 45 de minute în funcţie de model. Costurile vor fi acoperite de Kia Motors Corporation.

Kia a fost fondată în anul 1944, fiind cel mai vechi producător de vehicule motorizate din Coreea de Sud. Anual sunt produse peste 2,7 milioane de autovehicule, în nouă unităţi de producţie construite în cinci ţări, unităţile fiind comercializate în aproximativ 150 de state. Compania are peste 47.000 de angajaţi şi o cifră de afaceri de aproximativ 42 de miliarde dolari.

Serviciul Asistenţă Clienţi Kia Romauto este disponibil la 021 3057280 sau e-mail la contact@kia.ro

Social

Arhiva stiri