Porter Maberry, cel mai scund dunker din lume, vine la Wizz Air Sport Arena Streetball

Porter Maberry, cel mai scund dunker din lume, la doar 1.65 m inaltime, este unul dintre invitatii speciali la Wizz Air Sport Arena Streetball (21-23 iunie, Piata Constitutiei, Bucuresti). A aparut involuntar intr-o reclama cu LeBron James, clipurile sale sunt virale pe You Tube si isi dezvolta incet, incet propriul brand. Acum doi ani insa nimeni nu stia de Porter Maberry, care la acea vreme era doar un alt pusti care isi castiga existenta lucrand intr-un depozit din Grand Rapids, Michigan, in apropiere de Detroit.

Porter-Maberry-cel-mai-scund-dunker-din-lume-1

A avut talent la baschet, era un conducator de joc care stia sa-si croiasca drum catre cos, ba chiar a avut cateva oferte de la universitati din ligile inferioare ale NCAA. Viata l-a condus „pe alte drumuri”, iar baschetul a trecut pe planul doi. A ajuns sa munceasca intr-un depozit si juca rareori baschet.

A fost nevoie de o filmare de 13 secunde, la un concurs de dunkuri organizat langa orasul sau natal, pentru ca viata lui Maberry sa se schimbe. Detenta impresionanta, usurinta cu care la doar 1,65 metri o rupea de sus, a atras atentia tuturor.

Porter-Maberry-cel-mai-scund-dunker-din-lume-2

Maberry a trimis acel clip de 13 secunde la Team Flight Brothers. Baietii care produc ceea ce americanii numesc „dunk-porn”, clipuri cu dunkeri minune care fac inconjurul internetului, l-au chemat pe Maberry la o sesiune de dunkuri din care a rezultat un clip de doua minute.

Acest montaj a ajuns pe You Tube la 25 septembrie 2012. In acea noapte telefonul lui Porter Maberry a vibrat incontinuu. Pe la patru dimineata n-a mai rezistat si a aruncat un ochi la telefon. Clipul sau de pe You Tube ajunsese la 50.000 de vizualizari si mesajele de felicitare curgeau unul dupa celalalt. Dimineata avea deja 100.000 de vizualizari. Doua luni mai tarziu ajunsese la 1,6 milioane iar acum are peste 2 milioane de vizualizari.

Reclama cu LeBron James

Inainte de inceperea sezonului NBA, Samsung a lansat o reclama cu LeBron James pentru Galaxy Note II. Pe la mijlocul reclamei, James, aflat la frizer, se uita la un clip in care Maberry scoate la iveala unul dintre dunkurile sale incredibile. Era doar o mica problema. Maberry habar n-avea ca clipul sau fusese folosit in reclama. I-au spus prietenii apoi ca a aparut intr-o reclama cu LeBron James.

Imi batea inima atat de tare, simteam ca explodez”, povesteste Porter.

Si a explodat. Problemele legale cu cei de la Samsung au fost reglate imediat si acum de fiecare data cand reclama ruleaza, Porter Maberry incaseaza. Si nu e vorba numai de bani.

Lumea imi spune acum, hei, am vazut reclama ta. E foarte tare. Le zic ca nu e reclama mea, ca eu doar apar in ea, dar toata lumea ma trateaza de parca eu as fi eroul”, spune Maberry.

Acum lucreaza cu dunkeri veterani pentru a invata cat mai bine cum sa se antreneze, cum sa se concentreze pentru a sari cat mai bine, cum sa se coordoneze cu mingea si toate celelalte secrete pentru a fi un dunker de top.

Clipurile sale ajung instant virale pe internet si fac cateva sute de mii de vizualizari in cateva zile de la lansare, a semnat un contract pentru mai multe demonstratii cu And1 si are propriul brand denumit Love of Basketball (LOB).

Le multumesc celor de la Sport Arena ca m-au invitat sa iau parte la concursul lor de dunk. Este prima mea calatorie in Europa si abia astept sa particip”, a fost mesajul lui Maberry a carui porecla este „What’s Gravity” (Ce este gravitatia).

Pe Porter Maberry, cel mai scund dunker din lume, il puteti vedea intre 21-23 iunie in Piata Constitutiei, la Wizz Air Sport  Arena  Streetball, parte din FIBA Europe 3×3 EuroTour 2013 si FIBA 3×3 World Tour.

Sursa: Sport Arena Streetball

Social

Arhiva stiri