Revine Nissan Terrano, bazat pe Dacia Duster

Vă mai aduceţi aminte de Nissan Terrano? 4×4-ul japonez a dispărut din catalogul Nissan în 2006, dar va reapărea în India sub forma unui SUV compact low-cost, bazat pe Dacia Duster.

Nissan-Terrano-Dacia-Duster

În India, Duster este comercializat sub sigla Renault, spre deosebire de Europa, unde tot-terenul autohton se vinde sub numele Dacia. Şi chiar Duster-ul nostru va servi ca bază pentru revenirea lui Terrano. Japonezii de la Nissan sunt hotărâţi să reînvie vechiul model de teren, dispărut în 2006, după 13 ani de carieră. Spre deosebire de vechiul Nissan Terrano, noul model se va orienta către noua clasă a SUV-urilor low-cost, ca şi „verişorul” Duster. Maşina ar urma să folosească platforma tehnică, interiorul şi principalele elemente de caroserie de la Dacia Duster, dar va diferi în privinţa părţii frontale, precum şi la nivelul blocurilor optice.

Renault-Duster-Nissan-Terrano

Nissan a confirmat că noul Terrano va fi produs şi vândut în principal în India, începând cu sfârşitul acestui an. În Europa acest model nu va fi importat, Terrano fiind destinat pieţelor emergente. Totuşi, există speculaţii conform cărora este posibil ca Dacia Duster, adică Nissan Terrano, să fie comercializată şi peste ocean, în SUA. Grupul Renault-Nissan nu este prezent cu marca Renault în SUA, însă Nissan are o imagine bună peste ocean şi ar putea profita de pe urma SUV-ului low cost românesc.

Dacia-Duster-Nissan-Terrano

Citeşte pe Time TV şi:

Dacia Duster cucereşte Marea Britanie: vezi primul test cu varianta cu volan pe dreapta, ce premiu a câştigat şi ce noutăţi aduce

Renault Sandero si Sandero Stepway. Ce au in plus fata de variantele Dacia

Social

Arhiva stiri