Jorge Garbajosa. Un campion mondial, la Wizz Air Sport Arena Streetball

Spaniolul Jorge Garbajosa, campion mondial, european şi vicecampion olimpic, va fi unul dintre invitații speciali la Wizz Air Sport Arena Streetball, turneul de baschet 3×3 care va avea loc între 21 și 23 iunie în Piața Constituției.

Jorge-Garbajosa-streetball

După ce a făcut istorie cu naționala Spaniei, alături de care a cucerit titlurile mondiale (2006) și europene (2008) și a urcat pe a doua treaptă a podiumului la Jocurile Olimpice de la Beijing (2008), Jorge Garbajosa (2,07 metri) s-a apucat de baschet 3×3.

El a participat alături de naționala 3×3 a Spaniei la Campionatele Mondiale de la Atena, unde a atins faza optimilor de finală și participă în prezent la competiții de baschet pe jumătate de teren.

Garbajosa a jucat timp de două sezoane în NBA, la Toronto Raptors și are în carieră peste 100 de meciuri disputate în Euroligă, competiția de top europeană, fiind ales în 2003 în prima echipă a sezonului.

În 2008 a semnat cu Khimki Moscova unul dintre cele mai mari contracte din istoria baschetului european: 6.000.000 de euro net pe două sezoane (3 mil/sezon). Doar contractele lui Andrei Kirilenko, 4 milioane de euro net/sezon cu TSKA Moscova și Nenad Krstic, 3 milioane de euro net/sezon, tot cu TSKA Moscova, se compara cu cel al lui Garbajosa.

În NBA a avut un contract pe trei sezoane cu Toronto Raptors în valoare de 12 milioane de dolari, a avut o prima jumatate de sezon de excepție în 2006/2007, dar în martie 2007 s-a accidentat și nu a mai evoluat la același nivel.

Jorge-Garbajosa-Toronto-Raptors

De-a lungul carierei a jucat la Benneton Treviso, Unicaja Malaga, Toronto Raptors, Khimki Moscova și Real Madrid.

Sâmbăta, 22 iunie, la Wizz Air Sport Arena Streetball, spaniolul Jorge Garbajosa va acorda interviuri, va avea mai multe sesiuni de autografe si va fi alturi de jucătorii de 3×3 din Romania.

Cel mai mare turneu de baschet 3×3 organizat vreodată în România, Wizz Air Sport Arena Streetball, va avea loc în perioada 21-23 iunie, în Piaţa Constituţiei din Bucureşti, organizat în colaborare de Federaţia Romană de Baschet, Sport Arena si ACS Sport Promotion cu sprijinul forurilor europene şi mondiale ale baschetului, FIBA Europe, respectiv FIBA.

Înscrierile la turneu se fac online pe www.3la3.ro, încep vineri, 14 iunie, ora 15, fiecare participant primește tricoul oficial al competiției.

Sursă: Sport Arena Streetball

Social

Arhiva stiri