Modificare importantă la examenul pentru obținerea permisului de conducere

Cei care doresc să obţină permisul de conducere vor susţine proba teoretică în aceeaşi zi în care sunt înregistraţi în aplicaţia informatică de examinare, adică în ziua în care se înscriu, se arată într-un ordin publicat recent în Monitorul Oficial, conform avocatnet.ro. În plus, înregistrările în aplicaţia informatică de examinare se pot realiza inclusiv de către şcolile de conducători auto, nu doar de către candidaţi.

Modificare-importantă-la-examenul-pentru-obținerea-permisului-de-conducere

Modificările sunt cuprinse în Ordinul Ministerului Afacerilor Interne nr. 82/2013 pentru modificarea și completarea Ordinului ministrului administratiei și internelor nr. 268/2010 privind procedura de examinare pentru obținerea permisului de conducere, publicat în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 340, din 11 iunie 2013.

Potrivit Ordinului, examinarea se va efectua după îndeplinirea, de către candidat, a formalităților necesare, la sediul serviciului public comunitar competent, formalități constând în: verificarea dosarului de examen, preluarea imaginii faciale și înregistrarea în aplicația informatică de examinare.

O noutate introdusă prin actul normativ este faptul că, de acum, examinarea candidaților se va realiza în aceeași zi în care aceștia se înscriu pentru susținerea examinării.

„Candidații vor susține proba teoretică în aceeași zi în care sunt înregistrați în aplicația informatică de examinare. În caz contrar, înregistrarea își pierde valabilitatea”, se precizează în actul normativ.

În plus, solicitarea și datele necesare înregistrării în aplicația informatică de examinare se pot transmite și de către școlile de conducători auto în care aceștia au urmat cursurile de pregătire teoretică și practică. Candidașii aflați la prima examinare se vor prezenta în vederea verificării dosarului de examen, preluării imaginii faciale, precum și susținerii probei teoretice, în cel mult 3 zile lucrătoare de la data transmiterii solicitării de către școala de șoferi. În cazul în care nu se prezintă, solicitarea își pierde valabilitatea.

Candidații care vor fi declarați ADMIS la proba teoretică se programează pentru susținerea probei practice, în limita locurilor disponibile și în ordinea solicitării.

Social

Arhiva stiri