Apple a lansat noul sistem de operare iOS 7

Apple a lansat la San Francisco, in cadrul WWDC 2013, noul sistem de operare iOS 7, pentru tabletele iPad si telefoanele iPhone, dar si noul sistem OS X Mavericks pentru laptopurile Apple.

apple-a-lansat-iOS-7

Seful Apple, Tim Cook, a descris sistemul de operare iOS7 drept cea mai mare schimbare iOS de la lansarea primului iPhone. La nivel vizual, cel putin, schimbarea este evidenta.

iOS 7 aduce o paleta de culori noua si un nou design pentru notificari. Sistemul opera, de asemenea, un modul multitasking similar Windows Phone, cu mai multe paneluri de navigare si un nou Control Center, ce ofera un acces mai simplu si mai rapid la optiuni ( luminizitarea ecranului, nivelul sunetului, Wi-Fi etc.) Asistentul SIRI a primit o noua voce si cateva noi setari.

Tim Cook a declarat ca noul iOS 7 consuma mai putin curent, astfel ca autonomia gadgeturilor care il ruleaza va creste semnificativ.

Noul iOS 7 va putea fi descarcat din toamna de cei care detin telefoane iPhone 5 si 4, tablete iPad 2 si 3 si iPod touch-uri, generatia a 5-a.

In cadrul evenimentului de la San Francisco, Apple a prezentat si noul OS OS X Mavericks pentru laptopurile Apple.

Acesta ofera mai multe noutati, printre care functiile Multiple Displays si AirPlay si tag-uri pentru gasirea mai usoara a fisierelor.

O functie interesanta este “App Nap” care inchide aplicatiile nefolosite, pentru a creste autonomia gadgeturilor.

Social

Arhiva stiri