7 localitati cu elemente bizare din jurul lumii

Exista orase si localitati de peste tot cu fel de fel de elemente bizare. Inclusiv tara noastra are ciudateniile ei. Mai jos, totusi, veti citi despre 7 localitati cu adevarat inedite, informatii ce mai coloreaza cultura generala sau satisface curiozitatea.

1. Satul cu un singur locuitor, SUA

satul cu un singur locuitor-timetv

Satul Monowi din Statele Unite ale Americii a avut cei mai multi locuitori in anii 1930, cand populatia lui era de 150. Ca multe alte comunitati mici din Marile Campii, odata cu deplasarea oamenilor inspre orase, pentru locuri de munca si un trai mai bun. La recensamantul din 2000 satul avea doi oameni, un cuplu casatorit, Rudy si Elsie Eiler. Domnul Eiler a decedat in 2004, sotia ramanand astfel, singura locuitoare a satului Monowi. Ea e primar si isi plateste taxe, iar la un an are obligatia de a plati o anumita suma pentru cei patru stalpi de lumina din sat.

2. Satul pe picioroange, Filipine

sat-recif-timetv

Partea de sud a Insulelor Filipine, mai exact Arhipelagul Sulu, care include insulele Samales, e casa populatiei badajos. Satul Banguingui, populat de badajos, o minoritate musulmana, care reprezinta 5 % din populatia Insulelor Filipine, este construit pe catalige, in mijlocul unui recif. Cunoscuti ca „tiganii marii”, badajos pescuiesc pesti, crustacee si scoici cu producatoare de perle.

3. „Orasul Sah”, Rusia

orasul sah-timetv

O asezare construita dupa o tabla de sah pare un concept desprins din imaginatia lui Lewis Caroll, dar Republica Kalmykia, foarte saraca astazi, a transformat acest vis in realitate, cu un pret foarte mare. Cu strazi aranjate ordonat, si un Palat al Sahului, superb, asezarea a fost proiectata de presedintele Krisan Ilyumzhinov, obsedat de sah.

4. Orasul gemenilor, India

orasul gemenilor-timetv

Cu 250 de perechi de gemeni inregistrate, satucul indian Kodinhi, din Kerala, are de de 6 ori mai multi gemeni decat media la nivel mondial. Doctorul Krishnan Sribiju a studiat acest fenomen ciudat din Kodhini, in ultimii 6 ani si spune ca desi sunt 250 de perechi de gemeni inregistrate, in total ar fi vreo 350. Locuitorii povestesc ca acest fenomen inedit ar fi inceput acum 3 generatii si creste de la an la an.

5. Orasul gunoaielor, Egipt

orasul gunoaielor-timetv

Manshiyat Naser, cunsocut ca Orasul Gunoaielor e o asezare periferica la baza Dealului Mokattam, in imprejurimile capitalei Cairo. Economia orasului se bazeaza pe colectarea si reciclarea gunoiului. Desi zona are strazi, magazine si apartamente, nu are infrastructura si de multe ori nu are apa curenta sau electricitate.

6. Satul Piticilor, China

orasul piticilor-timetv

Cu locuitori caremasoara sub 1 metru jumatate, aceasta comuitate de munte din Kunming a fost creata pentru protectia piticilor chinezi persecutati sau ca un parc al ciudateniilor. Varianta din urma se datoreaza caselor in forma de ciuperci, costumelor medievale pe care le poarta locuitorii si numarul bizar de numere muzicale si acrobatice organizate de acestia pentru vizitatori.

7. Cea mai indepartata dintre localitati

cel mai indepartat oras-timetv

Edinburgh al celor 7 mari este principala asezare a insulei Tristan da Cunha, teritoriu al Regatului Unit, din Sudul Oceanului Atlantic. Acest sat este considerat cea mai indepartata asezare din lume, fiind situata la 2400 de kilometri de cea mai apropiata localitate.

 

 

 

Social

Arhiva stiri