Turneul 2 – Wizz Air Sport Arena Streetball

Istoria baschetului 3×3 se rescrie la Wizz Air Sport Arena Streetball!

Wizz Air Sport Arena Streetball 1

Cel mai mare turneu de baschet 3×3 organizat vreodată în România, Wizz Air Sport Arena Streetball, va avea loc în perioada 21-23 iunie, în Piaţa Constituţiei din Bucureşti, organizat în colaborare de Federaţia Română de Baschet, Sport Arena şi ACS Sport Promotion, cu sprijinul forurilor europene şi mondiale ale baschetului, FIBA Europe, respectiv FIBA.

Înscrierile se fac online pe www.3la3.ro, începand cu vineri, 14 iunie, ora 15.

Opt terenuri, dintre care un teren central acoperit şi dotat cu tribune, vor putea găzdui peste 1.200 de jucători. Valoarea totală a premiilor va depăşi 30.000 de euro, dintre care 6.000 de euro vor fi premii în bani. Fiecare jucător înscris va primi gratuit tricoul oficial al competiţiei.

Wizz Air Sport Arena Streetball 2

Câștigătoarea categoriei Elite, la masculin, peste 18 ani, va fi recompensată cu un premiu în bani în valoare de 2.000 de euro şi va reprezenta România la finala europeană de la Budapesta.

Acelaşi premiu în bani îl va primi şi câştigătoarea la categoria Elite, feminin, peste 18 ani, precum şi câştigătorul concursului de dunkuri, care va reuni patru dintre cei mai buni săritori din lume în acest moment.

Spectacolul va fi completat de cea mai în vogă trupă de dunkeri acrobatici din lume, Lords of Gravity, semifinalişti la Britain got Talent în 2012. Trupa a susţinut spectacole în toate colţurile lumii.

Wizz Air Sport Arena Streetball Lords of Gravity

Accesul în complexul care va fi amenajat în Piaţa Constituţiei este gratuit, iar fanii baschetului vor avea posibilitatea în pauzele jocurilor să participe la diverse concursuri cu premii, ateliere de baschet pentru copii sau să dispute meciuri ad-hoc.

Turneul va fi monitorizat de Walter Sieber, reprezentant al Comisiei Programe din cadrul Comitetului Internaţional Olimpic, for care va decide în luna august a acestui an dacă baschetul 3 la 3 va deveni disciplină olimpică. Competiţia de la Bucureşti se desfăşoară sub sloganul “Din stradă, la Jocurile Olimpice” şi este susţinută de foşti campioni sau medaliaţi olimpici din România.

“Ca un fost practicant al baschetului le urez tinerilor care acum joacă 3 la 3 în curtea şcolii să ajungă pe viitor să reprezinte România la Jocurile Olimpice. Şi îi aştept între 21 şi 23 iunie în Piaţa Constituţiei la Wizz Air Sport Arena Streetball”, a fost îndemnul legendei handbalului românesc Ştefan Birtalan, triplu medaliat olimpic.

Wizz Air Sport Arena Streetball 4

Turneul 2 este organizat de Federaţia Româna de Baschet, Sport Arena şi ACS Sport Promotion şi face parte din circuitele mondiale FIBA 3×3 World Tour şi FIBA Europe 3×3 EuroTour.

Sursă: Sport Arena Streetball

Citeşte pe Time TV şi:

Debut furtunos la Wizz Air Sport Arena Streetball 2013 – listă câştigători Turneul 1

Programarea turneelor Sport Arena Streetball în 2013

Reguli noi pentru baschetul 3×3, începând cu sezonul 2013

 

Social

Arhiva stiri