Obiceiuri sănătoase care vă protejează de bolile de inimă

Cercetătorii de la Johns Hopkins University din Baltimore, Maryland, au descoperit o legătură semnificativă între stilul de viaţă şi sănătatea inimii într-o perioadă relativ scurtă.

Obiceiuri-sănătoase-care-vă-protejează-de-bolile-de-inimă

Exerciţiile fizice regulate, o dietă alimentară mediteraneană, păstrarea unei greutăţi normale şi renunţarea la fumat sunt cele patru principii-cheie pentru o viaţă sănătoasă, potrivit cercetătorilor americani.

„Din cunoştinţele noastre, acesta este primul studiu care a avut ca temă găsirea unor asocieri protective între factorii de viaţă cu risc scăzut şi semnele timpurii ale bolilor vasculare. Am evaluat datele a peste 6.200 de bărbaţi şi femei, cu vârste între 44 şi 84 de ani, caucazieni, afro-americani, hispanici şi chinezi”, a declarat cercetătorul Haitham Ahmed, de la Centrul Ciccarone pentru prevenirea bolilor de inimă de la Johns Hopkins.

Toţi cei care au adoptat cele patru obiceiuri sănătoase au prezentat 80% mai puţine riscuri de deces prematur, în comparaţie cu participanţii care nu au un stil de viaţă sănătos, scrie Mediafax care citează dailymail.co.uk.

Participanţii la acest studiu au fost recrutaţi din şase centre universitare medicale şi nu au avut un diagnostic de boli cardiovasculare. Acestora li s-au făcut tomografii computerizate pentru măsurarea depozitelor de calciu din vasele coronariene. Totodată, cercetătorii au verificat dacă participanţii au avut un istoric de atac de cord, dureri în piept, angioplastie.

Roger Blumenthal, cardiolog şi profesor de medicină la Universitatea Johns Hopkins şi autor principal al studiului, a spus că, dintre toţi factorii ce ţin de stilul de viaţă, cel care trebuie evitat este fumatul, cercetătorul subliniind că renunţarea la acest viciu joacă un rol foarte important în reducerea riscului de boli cardiace.

Haitham Ahmed a subliniat că adoptarea acestor principii de viaţă sănătoase poate influenţa pozitiv starea de sănătate, în ciuda unor factori de risc pe care oamenii nu îi pot controla, precum istoricul medical al familiei şi vârsta.

De asemenea, un studiu anterior arăta faptul că o dietă mediteraneană poate reduce cu o treime riscul de a suferi un infarct sau accident vascular cerebral.

Citește pe Time Tv și Iti place sa faci plaja? Vezi ce beneficii surprinzatoare aduce expunerea la soare

Cum este influentat un bebelus daca mama consuma droguri sau alcool

De ce este bine sa mananci galbenus de ou

Social

Arhiva stiri