Manuale cu greșeli – Și-n noul an vor fi manuale vechi de 15 ani!

Elevii vor învăţa şi în noul an şcolar după manuale vechi de aproape 15 ani. Editurile nu au ţinut pasul cu istoria, chiar dacă volumele au ieşit din tipografie anul trecut.

manuale de liceu cu greseli

În cărţile copiilor, România se învecinează în continuare cu Iugoslavia, face eforturi să intre în UE şi organizează alegeri prezidenţiale din patru în patru ani.

MANUALE ŞCOLARE, PLINE DE GREŞELI

Chiar şi manualele care au ieşit de pe poarta tipografiei anul trecut au aceleaşi greşeli şi asta pentru că editurile nu s-au grăbit să le actualizeze.

Din manualul de educaţie civică de clasa a VII-a aflăm că principalele partide din România sunt Convenţia Democrată şi Partidul Democraţiei Sociale din România, iar alegerile prezidenţiale se ţin din 4 în 4 ani.

Ministerul Educaţiei recunoaşte că unele manuale de liceu au un nivel ştiinţific atât de ridicat, încât pot fi asimilate cursurilor universitare, în timp ce părinţii trebuie să descifreze cerinţele greoaie pentru cei mici.

În următorul an şcolar, elevii vor învăţa după aceleaşi manuale vechi, cu greşeli şi neactualizate şi asta pentru că, potrivit calendarului publicat de Ministerul Educaţiei, toţi elevii vor avea manuale noi pe bancă abia în 2017.

Când apar manualele noi

2014-2015 clasele I, a II-a, a V-a şi a IX-a

2015-2016 clasele a III-a, a IV-a, a VI-a şi a X-a

2016-2017 clasele a VII-a, a XI-a

2017-2018 clasele a VIII-a, a XII-a

sursa: Ministerul Educaţiei

Social

Arhiva stiri