Cum să spargi parola la iPhone / VIDEO

Cum să spargi parola la iPhone? Chiar dacă un iPhone este protejat prin intermediul unei parole, asta nu înseamnă că informaţiile private sau aplicaţiile de pe acesta nu pot fi accesate, relatează The Huffington Post.

Cum să spargi parola

Un material postat pe YouTube de către utilizatorul “videosdebarraquito”, demonstrează printr-o serie de paşi cum pot fi accesate, în mai puţin de un minut, toate informaţiile private de pe un iPhone care operează cu sistemul iOS 6.1.

Procedura implică o succesiune de etape bizare, inclusiv un apel de urgenţă ce trebuie  întrerupt, un cod utilizat pentru deblocarea ecranului, precum şi accesarea repetată a butonului “Home” şi al celui de pornire al telefonului, potrivit sursei citate.

După efectuarea comenzilor, iPhone-ul proaspăt „spart” permite hackerului să aibă acces la contactele şi fotografiile din memoria telefonului, să efectueze apeluri sau să modifice istoricul acestora.

Cum să spargi parola la iPhone?

Sursa citată precizează că ordinea manevrelor şi codurile utilizate pentru “spargerea”  iPhone-ului funcţionează în cazul tuturor telefoanelor care operează cu sistemul 6.1. (Cum să spargi parola la iPhone)

Cu toate acestea, unii comentatori de pe site susţin că au reuşit să repete procedeul pe un iPhone 4S şi pe un iPhone 4, ambele modele operând pe baza sistemului iOS 6.1.

“Apple ia foarte în serios securitatea dispozitivelor noastre. Suntem conştienţi de această problemă şi vom include o soluţie în următorul update pentru software”, precizează reprezentantul companiei Apple pentru The Huffington Post.

În anul 2011, cercetătorii au descoperit o metodă pentru a accesa un iPhone în mai puţin de 6 minute, reuşind astfel să folosească fiecare funcţie a telefonului respectiv. Spre deosebire de metoda curentă, cea din 2011 implica un algoritm mult mai complicat.

Social

Arhiva stiri