Astrologie cu MINERVA – Cine este si cum a ajuns astrolog

Este greu să scrii despre tine. Acum înţeleg de ce. Pentru că trebuie să reconverteşti exteriorul în interior şi să te descoperi aşa cum nu ai vrea să te cunoască alţii. Când am auzit prima data de astrologie habar nu aveam cu ce se mănâncă, mi se părea o chestiune transcendentală, undeva deasupra mea, deasupra noastră, intangibilă, ferecată cu zeci de lacăte iar eu nu aveam cum să le deschid. Doamne cât de naivă am fost. De fapt, lacătele acelea mă fereau de fascinaţie… Da, nu glumesc, de puterea fascinaţiei mai precis. Este ceva în genul poveştilor cu Zmei şi Feţi Frumoşi care pe măsură ce trec pragurile iniţierii – pieptenele, fulgul, aripa albinuţei, cosorul realizează că drum spre înapoi nu mai există, el se deschide doar în faţă, împingându-te înainte, în timp ce în spate acesta se surpă…

Gabriela_Dima_minerva_astrolog

MINERVA – astrolog

Aveam 14 sau 15 ani când un vecin, poetul Alexandru Banciu, şi-a pierdut mare parte din vedere din cauza diabetului, cred că am mai povestit asta, m-a rugat să-l ajut. Eram în vacanţa de vară şi în loc să merg la bazin sau la plajă, preferam să stau acasă şi să citesc. Intrigată de rugămintea lui am acceptat. Habar nu aveam că voi intra într-o lume din care nu aveam să mai ies vreodată…

Era într-o zi toridă de vară când ne-am întâlnit, eu veneam de la bibliotecă, el venea de la uzină. Pe vremea aceea, Aradul era caracterizat pe piaţa muncii prin două repere greu de confundat: Strungul şi Vagoanele. Banciu, din câte îmi amintesc, lucra la Vagoane. Întâi m-a întrebat dacă nu vreau să citesc ceva interesant. Atât am aşteptat. De ce nu? Şi am stabilit să ne vedem la el. Nici prin cap nu îmi trecea cum avea să mi se schimbe viaţa în clipa când am ieşit pe uşă. Dar nu a fost schimbarea bruscă, imediată cum se petrece cu vieţile multora, a fost o schimbare minoră, ca atunci când începi să construieşti ceva şi logic începi cu temelia. Banciu a fost cel care a pus prima cărămidă la temelia pasiunii mele pentru astrologie.

Cartea care urma să o lecturăm a fost… Cer şi Destin a lui Armand Constantinescu. Cu ea am început ascensiunea în Cunoaştere şi prin ea am descoperit fascinaţia şi nevoia de a citi mai mult şi mai mult, de a merge mai departe şi mai departe, în căutarea unui infinit utopic, în speranţa că undeva mă voi opri. Dar nu ai cum să opreşti o asemenea ascensiune.

cer_si_destin_Armand_Constantinescu_minerva_astrolog_time

Odată cu decembrie 1989 s-a produs şi descătuşarea, lucruri neştiute au început să iasă la lumină, descopeream cu surprindere că erau necunoscute la noi pe când în alte locuri de pe pământ se practicau neîntrerupt de vreo 5.000 de ani, da, da, aţi citit bine, cinci mii de ani, în orient, în special în India sau în ţările aşa zis civilizate, occidentale în care se reinventaseră de vreun secol şi se practicau la scară naţională. Ei, bine, cum este să recuperezi în 23 de ani ceea ce la alţii a decurs firesc şi s-a sedimentat pe parcursul a câtorva zeci, sute şi mii de ani. Aşa au urmat anii de studiu, anii de căutări, de formare, de confruntări, de examinări şi de reexaminări.

Se spune că este foarte greu să lucrezi cu oamenii. Poate… eu, cu fiecare OM intru în rezonanţă şi descopăr, de fiecare dată, că mai am de învăţat, că experienţa îmi foloseşte până la punct şi dincolo de acesta trebuie să construiesc în continuare. Uneori este extenuant, alteori devine obsesiv. Ce mai contează un infarct când trebuie să sapi şi să sapi ca să croieşti drum în Cunoaştere. Mulţi contestă această Cunoaştere fie pentru că nu sunt pregătiţi să o abordeze, fie din ignoranţă. Iar un proverb chinezesc spune: să te ferească Dumnezeu de ignorantul care se vrea înţelept. Refuz să cred că în România există atât de mulţi ignoranţi pe cât ar vrea unii să credem.

Astrologia este un basm izvorât din nevoia profundă a OMULUI de a se cunoaşte pe sine pe orice căi şi prin orice mijloace. Şi aşa cum spuneam odată, prefer să greşesc ca să am ce să învăţ, decât să fiu precaută şi viaţa să treacă pe lângă mine.

Astrologia este un mod de a exista, de a fi. Odată intrat pe tărâmul ei, filă cu filă, crează un balans ameţitor între Cosmosul Exterior şi cel Interior, te poartă de la minus la plus Infinit, fără să sesizezi că te învăluie persuasiv şi dulce şi îţi susură la ureche: cunoaşte-mă, devorează-mă, fără să realizăm că pe măsură ce îi desluşim tainele, ajugem să fim parte din EA.

un articol de Minerva

Va veti putea bucura de cunostiintele astrologului MINERVA, citind horoscopul zilnic aici pe TimeTV dar si LIVE intr-o viitoare colaborare.

Mai puteti citi pe TimeTV.ro si:

Social

Arhiva stiri