Prezentare Skoda Octavia RS

Skoda a prezentat oficial primele poze şi informaţii despre versiunea Octavia RS, cel mai rapid model de serie al constructorului ceh. Şi mai multe detalii vom afla peste o lună, atunci când Skoda Octavia RS va fi prezentată „în carne şi oase” la Festivalul Vitezei de la Goodwood. Noua versiune RS a Octaviei va fi disponibilă în două variante de caroserie, berlină şi break, cu două motorizări.

Skoda Octavia RS 1

Primul motor este binecunoscutul 2.0 TSI de pe Volkswagen Golf GTIOctavia RS, echipată cu acest propulsor, accelerează de la 0 la 100 km/h în 6.8 secunde. Motorul dezvoltă 220 CP şi este asociat cu o cutie de viteze manuală, cu 6 rapoarte. Al doilea propulsor disponibil pe Octavia RS este diesel-ul 2.0 TDI, prezent şi pe Golf GTD, care aici dezvoltă 184 CP. Viteza maximă pentru Skoda Octavia RS 2.0 TDI este de 232 km/h, iar acceleraţia de la 0 la 100 km/h durează 8.1 secunde. Skoda anunţă o reducere a consumului cu până la 19% faţă de precedenta generaţie de Octavia RS.

Skoda Octavia RS 2

Versiunea RS a Octaviei are şasiul coborât cu 12 mm (13 mm pentru break) faţă de modelul normal. Un diferenţial electronic autoblocant XDS pentru puntea faţă  este disponibil în serie, în timp ce opţional maşina poate fi echipată cu excelenta cutie de viteze automată cu dublu ambreiaj DSG. Propuse în serie pentru Octavia RS sunt şi sistemele Start-Stop şi de recuperare a energiei la frânare.

Skoda Octavia RS 3

Standard, Skoda Octavia RS vine cu jantele de aliaj de 17 inci denumite „Dorado„, echipate cu pneuri 225/45. Opţional sunt prezente şi alte tipuri de jante, de 17, 18 sau chiar 19 inci. Recomandăm jantele de 19 inci „Xtrem„, de culoare neagră, care arata excepţional.

Skoda Octavia RS 4

Noua Skoda Octavia RS  va ajunge la dealerii din Europa începând cu luna august, primele exemplare fiind destinate pieţei britanice.

Skoda Octavia RS 5

Citeşte pe Time TV şi:

VW Golf 2 GTI vs Golf 7 2.0 TDI. Cine crezi ca a castigat ? VIDEO

Social

Arhiva stiri