Fascinant: conceptul de tot-teren 2035 Zaire

Yanko Design Volkswagen 2035 Zaire 1

2035 Zaire. Nu, nu este Batman ieşit la safari. Aşa am crezut când am văzut prima poză, că vorbim despre o nouă versiune de Batmobil. Greşeala mea. Recunosc că nu mă omor cu prototipurile (de aici şi numărul „mare” de asemenea articole pe site), dar de data aceasta am rămas mască. Este un concept futuristic genial, botezat 2035 Zaire, un vehicul tot-teren desenat special pentru echipa de fotografi a postului National Geographic. Dacă va fi vreodată produs în serie, conceptul ar trebui să ajute fotografii să se deplaseze pe terenurile dificile şi imprevizibile din Africa.

Yanko Design Volkswagen 2035 Zaire 2

Yanko Design Volkswagen 2035 Zaire 5

Conceptul 2035 Zaire a fost realizat de studiourile Yanko Design. Modelul poate găzdui 5 pasageri, ale căror scaune pot fi ridicate deasupra maşinii până la o înălţime maximă de zece metri, astfel încât cadrele surprinse de fotografi să fie perfecte.

Yanko Design Volkswagen 2035 Zaire 4

Yanko Design Volkswagen 2035 Zaire 3

2035 Zaire beneficiază de un sistem magnetic pentru roţi, care poate modifica forma fiecărei anvelope pentru a îşi continua parcursul mai departe, indiferent de condiţiile de drum. Conceput de Volkswagen, şasiul poate rămâne apoximativ la orizontală chiar şi atunci când maşina este condusă pe forme de relief cu înclinări extreme. Sistemul de suspensie „permite mişcări similare încheieturilor umane”.

Citeşte pe Time TV şi:

Demn de Mad Max: conceptul moto BMW Ninety

Social

Arhiva stiri