Cercetătorii au descoperit două noi specii de melci canibali uriași în Australia

Cercetătorii au descoperit două noi specii de melci canibali uriași – un limax roz-fluorescent. Uimitoarele creaturi trăiesc în Australia.

noi-specii-de-melci-carnivori--uriasi-in-australia-melci-canibali-uriași

Continentul australian este cunoscut pentru fauna sa cel puțin bizară. Aici trăiesc specii care nu se găsesc nicăieri altundeva pe pământ, și iată că Australia a reușit să-i suprindă din nou pe cercetători.

În partea superioară a muntelui Kaputar, în nordul statului australian New South Wales, trăiesc două specii care s-au strecurat neobservate până acum. Un limax de o culoare roz-fluorescentă, foarte mare și un melc care se hrănește cu alte vietăți. Aceste viețuitoare recent descoperit ies din ascunziș numai noaptea și în zilele ploioase.

Specialiștii știau că astfel de melci au existat, însă erau convinși că specia lor a dispărut cu mulți ani în urmă, scrie Daily Mail. Aceste îşi au originile în Gondwana, atunci când Australia era unită cu toate celelalte continente într-un singur continent uriaş, deoarece cercetătorii au descoperit specii înrudite în zone restrânse din Noua Zeelandă, Noua Caledonie şi în Africa de Sud.

Ecologiștii vor să pună sub protecție zona pentru că ea ar mai putea ascunde și alte specii care ar putea fi afectate de prezența oamenilor.

Social

Arhiva stiri