Imaginile publicate duminică de Animal Planet au uimit milioane de oameni: „Sirenele chiar există!” Video

Duminică, 26 mai, postul de televiziune Animal Planet a difuzat în SUA un documentar inedit numit: „Sirenele – trupul găsit”. Programul, întins pe durata a două ore, descris de televiziune ca fiind o îmbinare între ştiinţă şi ficţiune, a fost atât de convingător, încât Administraţia Naţională a Oceanelor a fost pur şi simplu copleşită de numărul uriaş de oameni care sunau la sediul lor pentru a îi intreba dacă sirenele chiar există.

animal-planet-sirenele-exista-Sirenele-chiar-există

„Ne-am sunat mii de oameni care ne spuneau: „Sirenele chiar există. Le-am văzut pe Animal Planet”. Oamenii ne cereau să le oferim şi lor dovezile ştiinţifice că sirenele chiar există, însă din modul în care sunt prezentate lucrurile la televizor, este foarte greu să îţi dai seama care este adevărul şi care este ficţiunea”, a declarat un reprezentant al Administraţiei Naţionale a Oceanelor din SUA.

Charlie Foley, producătorul executiv al acestui show, spune că de regulă, emisiunile prezentate pe Animal Planet se bazează pe fapte reale, pe date ştiinţifice, însă sunt ocazii în care se mai face apel şi la mituri şi legende.

Şi se pare că aceasta a fost una dintre ocazii. „Documentarele bazate pe mituri pornesc de la ideea evoluţiei şi dau exemple reale din natură – acestea fiind baza pe care începe să se clădească povestea. La fel am procedat şi cu sirenele”, a declarat Foley.

Documentarul Animal Planet întreg aici:

Mai puteți citi pe TimeTv și: Cercetătorii au descoperit două noi specii de melci canibali uriași în Australia

Sursa:antena3.ro

Social

Arhiva stiri