5 constructii maiestuoase, din lume, care trec pe deasupra copacilor

V-ati intrebat cum ar fi sa mergeti cu masina deasupra copacilor? Exista sosele care faciliteaza traficul prin paduri, dar nu sunt multe construite peste aceastea. Constructia drumurilor foarte inalte e extrem de scumpa, prin urmare nu o sa mentionam nici o sosea, din numarul „mare” pe care il are Romania, unde, de cele mai multe ori, banii pentru astfel de proiecte, vitale, intra in conturi bancare personale.  Desi construirea unui astfel de drum e costisitoare, importanta pentru mediu este majora: se reduc zgomotele, si se protejeaza copacii si animalele. Pana cand vom putea si noi sa ne laudam cu macar o bucatica din aceste constructii, sa privim cu luare-aminte la ce se intampla in lume, din acest punct de vedere.

1. Autostrada Rodovia Dos Imigrantes, Brazilia

viaduct-brazilia-timetv

Autostrada Rodovia dos Imigrantes traverseaza Serra do Mar, din Sao Paolo, Brazilia. Initial a fost construita o singura sosea in 1986, dar a fost adaugata si a doua in 2002.

viaduct-sao-paolo-timetv

Tehnologia avansata a permis un design modern si o reducere extraordinara a defrisarilor, in timpul constructiei.

viaduct-sao-paolo-timetv

Terenul complex peste care este construita, a facut-o o constructie de referinta in domeniu, la nivel mondial.

2. Autostrada Interstatala, Hawaii, SUA

viaduct-hawaii-timetv

Cunoscuta de asemenea sub numele de „John A. Burns Freeway”, aceasta autostrada care masoara 26 de kilometri este considerata una dintre cele mai frumoase constructii ingineresti, in domeniu.

viaduct-hawaii-usa-timetv

A costat aproape 100 de milioane per mila si a durat 37 de ani pana sa fie gata. In 20 de ani din tot acest timp s-au facut studii asupra impactului asupra mediului, iar rezultatele sunt fantastice.

3. Europabrücke sau Podul Europei, Austria

viaduct-austria-italia-timetv

Aceasta sosea de 777 de metri e de fapt un pod care traverseaza valea Wipp, la sud de Innsbruck, Tirol, Austria.

viaduct-austria-timetv

Autostrada Brenner Autobahn traverseaza acest pod, deasupra raului Sill, formand o parte din principala ruta care leaga Austria de Vest cu Italia, prin Muntii Alpi.

4. Viaductul Denny Creek, SUA

viaduct-usa-timetv

Autostrada Denny Creek  se afla in Washington, Statele Unite ale Americii.

viaduct-sua-timetv

Aceasta sosea este considerata una dintre cele mai sigure din regiune. Deoarece este foarte inalta, zgomotul este reduc drastic.

5. Viaductul Linn Cove, SUA

sosea-munte-grandfather-timetv

Acest pod de 380 de metri construit pe segmente, din beton, traverseaza Parcul Blue Ridge, in jurul pantelor muntelui Grandfather, in Carolina de Nord, SUA. Potrivit trecatorilor, toamna, culorile padurilor ce imbraca muntele sunt superbe.

sosea-usa-timetv

A fost terminat in 1987, a costat 10 milioane de dolari si a reprezentat ultima „piesa” din Parcul Blue Ridge, de construit. A fost creata special pentru a minimiza distrugerea Muntelui Grandfather. Astfel, in loc de a sapa pentru a crea un tunel prin munte, soseaua il inconjoara.

Citeste si:  

Top 10 trecatori superbe din intreaga lume

 

 

Social

Arhiva stiri