Viitorul SUV Maserati: produs in Italia, platforma de Jeep Grand Cherokee

Maserati, ca si rivalele Bentley sau Lamborghini, are in plan lansarea unui SUV in viitorul apropiat. Daca pana acum nu se stia nimic despre acest model, iata ca s-a aflat denumirea SUV-ului italienilor: Maserati Levante.

Foto: Caradisiac

Foto: Caradisiac

Baza de plecare pentru model o reprezinta platforma tehnica a lui Jeep Grand Cherokee. Este mult mai usor si mai avantajos sa produci un model, din punct de vedere financiar si al timpului de dezvoltare, atunci cand faci parte dintr-un mare grup auto, iar resursele tehnice deja exista. Lamborghini profita de baza de „organe” a grupului Volkswagen in dezvoltarea SUV-ului Urus, Maserati de know-how-ul si tehnica celor de la Jeep. Italienii asigura ca un numar mare de componente va fi preluat si de la limuzinele Ghibli si Quattroporte. O sursa din cadrul uzinei italiene a afirmat ca Levante va fi „un mix latin intre BMW X6 si Porsche Cayenne„.

Trei motorizari vor fi disponibile la start: noul V6 biturbo de 3.0 litri, care ofera 410 CP si 550 Nm, un V8 biturbo de 3.8 litri, 530 CP si 710 Nm si diesel-ul de 3.0 litri, V6, 272 CP si 600 Nm. Pentru toate aceste motorizari va fi oferita standard noua cutie automata cu 8 rapoarte.

Maserati ar fi vrut ca productia lui Levante sa aiba loc in Statele Unite ale Americii, dar cererea mare pentru modelele Jeep a facut ca italienii sa isi regandeasca strategia, astfel ca noul SUV va fi asamblat in Italia.

Social

Arhiva stiri