Let’s have fun! Cu Twin’Run, un concept marca Renault

O jumatate de surpriza. Renault a prezentat oficial conceptul Twin’Run, cu ocazia Marelui Premiu de Formula 1 de la Monaco. Spun jumatate de surpriza pentru ca stiam deja cum arata in linii mari conceptul, versiunea sportiva a lui Twin’Z. Francezii sustin ca asa va arata viitoarea generatie Twingo. Eu sper sa nu se razgandeasca.

Renault-TwinRun-3

Bun, iata deci cum ar trebui sa arate viitorul Renault Twingo. Inainte ca fanii „buburuzei” sa sara in sus de bucurie, mai spun inca o data ca este vorba despre un concept, care ar trebui sa ne dea cateva indicii despre cum va arata viitorul Twingo, generatia cu numarul trei. Revenind la „jucarie”, Twin’Run este un concept pur si simplu genial, esenta a unor sportive mici care au marcat istoria marcii franceze. Si nu doar designul este un omagiu adus celebrelor Clio V6 si R5 Turbo, ci si motorul, pozitionat in spatele scaunelor din fata. Un V6 de 3.5 litri, preluat de pe Megane Trophy, care dezvolta 320 CP la 6.800 rpm si un cuplu maxim de 380 Nm la 4.850 rpm. Puterea motorului ajunge la roti prin intermediul unei cutii de viteze secventiale cu 6 rapoarte SADEV si a unui diferential autoblocant. Acceleratia de la 0 la 100 km/h se face in 4.5 secunde, iar viteza maxima este de 250 km/h. Evident, viitorul Twingo nu va fi produs in aceasta configuratie, dar posibilitatile de personalizare vor fi aproape nelimitate.

Renault-TwinRun-5

Twin’Run este un cocktail de energie, pasiune si sportivitate. El reuneste amintirea unor masini sport emblematice pentru Renault. Dupa fratele sau geaman Twin’Z, concept urban in pas cu moda, Twin’Run demonstreaza ca personalizarea este inima strategiei noastre pentru modelele viitoare” a declarat Laurens van den Acker, seful departamentului de design Renault.

Social

Arhiva stiri