Demn de Mad Max: conceptul moto BMW Ninety

Conceptul BMW Ninety reinvie spiritul motocicletei incarcate emotional” spun oficialii BMW despre noua lor creatie, construita in colaborare cu casa de design Roland Sands. Modelul a fost prezentat la  Concorso d’Eleganza Villa d’Este, alaturi de BMW Gran Lusso Coupe.

BMW-Ninety-10

Ar putea fi conceptul BMW Ninety punctul de plecare pentru un nou model de serie?

Ninety este o interpretare moderna a ceea ce este esenta unei motociclete: uniunea armonioasa dintre om si masina” au mai declarat oficialii BMW. Conceptul marcheaza 40 de la prima motocicleta BMW R 90 S produsa. Legatura dintre cele doua modele este evidenta, Ninety nefiind altceva decat transpunerea in prezent a  spiritului motocicletei BMW din anii ’70.

Proportiile conceptului, forma semi-carenei, a rezervorului, a scaunului si a cozii, toate evoca modelul R 90 S. Elementele carenajului sunt fabricate manual, din aluminiu si colorate in nuanta de portocaliu Daytona Orange, precum modelele BMW R 90 S, in timp ce motorul si cadrul sunt delimitate vizual, fiind vopsite in negru.

Prin conceptul Ninety am vrut sa aratam cat de pura si plina de emotie poate fi o motocicleta BMW” a declarat Ola Stenegard, designer-sef BMW Motorrad.

BMW-Ninety-13

BMW nu a facut publice si datele tehnice ale conceptului Ninety. Putem doar sa sa presupunem ca, asa cum si R 90 S era la vremea ei printre cele mai rapide motociclete de serie, si Ninety, daca va fi produs in serie, va beneficia de o tehnologie de top, care sa ii permita performante de varf. Ramane intrebarea: va fi sa nu va fi Ninety produs in serie? Doar BMW stie. Noi speram, vrem, ne rugam sa ajunga pe sosele cat mai repede.

Social

Arhiva stiri