Inteligenta emotionala – FURIA, cu Alina Roman

„Oricinepoate deveni furios – asta e usor. Dar sa fii furios pe persoana potrivita, in masura potrivita, la momentul potrivit, pentru motivul potrivit si in felul potrivit, nu este usor.” – Aristotel

Mai puteti citi si Ce este INTELIGENTA EMOTIONALA? – cu Alina Roman.

Cuvintele filozofului grec Aristotel exprima atat de bine cum trebuie sa ne controlam propriile emotii pentru a ne pastra relatiile importante din viata noastra. Majoritatea oamenilor incep cu dreptul relatii noi, dar calca stramb de multe ori, de-a lungul timpului, periclitand relatiile incepute bine. Adevarul este ca orice relatie cere munca, chiar si cele mai bune, care par a fi construite fara efort. Cu totii stim asta, dar realizam asta cu adevarat?

inteligenta-emotionala-anger-an-emotion-allina-roman-timetv

Inteligenta Emotionala cu Alina Roman

Construirea si mentinerea unei relatii ia timp, efort si cunostinte. Cunostintele despre cum sa construim si sa mentinem relatii sunt chiar abilitati ale inteligentei emotionale. Daca iti doresti o relatie care sa devina mai puternica in timp, si in care nevoile tale si ale celuilalt sa fie satisfacute, inteligenta emotionala este exact ceea ce ai nevoie pentru a reusi. Din fericire, aceasta abilitate de a construi si mentine relatii durabile cu ceilalti poate fi invatata si se bazeaza pe primele trei abilitati ale inteligentei emotionale: abilitatea de constientizare a propriilor emotii, controlul propriilor emotii si abilitatea de constientizare sociala.

Ne folosim abilitatea de constientizare a propriilor emotii pentru a ne observa propriile emotii si a judeca daca propriile nevoi emotionale sunt satisfacute. Ne folosim abilitatea de autocontrol emotional, pentru a ne exprima adecvat emotiile si a actiona in beneficiul relatiei. Si ne folosim abilitatea de constientizare emtionala pentru a intelege mai bine nevoile emotionale si emotiile celuilalt. Niciun om nu este o insula; relatiile sunt o parte esentiala a vietii noastre. Din vreme ce suntem jumatate din orice relatie, avem jumatate de responsabilitate pentru a ne consolida relatiile.

Din nefericire, in situatii tensionate, emotiile pot pune stapanire pe propriul comportament si putem spune sau face lucruri pe care le regretam ulterior, iar relatiile noastre sunt afectate sau chiar distruse din cauza acestor comportamente. Vestea buna este ca lucrand la dezvoltarea inteligentei noastre emotionale, putem sa invatam sa avem un limbaj si un comportament adecvat chiar si in situatiile incarcate emotional.

inteligenta-emotionala-anger-an-emotion-allina-roman-timetv-love

Inteligenta Emotionala cu Alina Roman

Furia este una dintre emotiile care ne dau cea mai mare bataie de cap. Cei mai multi dintre noi nu stiu insa ca furia este o emotie care exista pentru un motiv si nu este o emotie pe care s-o ignoram. Daca o controlam corect si o folosim pentru a ne atinge scopurile, putem sa obtinem rezultate care sa ne intareasca relatiile, nu se le strice.

Ganditi-va la un antrenor de fotbal care le striga furios jucatorilor ce sa faca, motivandu-i astfel sa joace cum trebuie pe teren. Exprimarea furiei in modalitati adecvate comunica emotiile puternice pe care le aveti, reamintindu-le oamenilor de gravitatea situatiei. In schimb, exprimarea furiei in exces sau in momente nepotrivite ii poate desensibiliza pe ceilalti, facandu-i sa nu va mai ia in serios.  Construirea abilitatii de a folosi un sentiment atat de puternic cum este furia, in folosul relatiilor pe care le avem, necesita timp, pentru ca din fericire, nu avem atat de multe ocazii sa o facem. Dar pentru asta este foarte important sa fim constienti de ce anume ne provoaca furie.

Pentru asta e necesara abilitatea de constientizare a diferitelor grade de furie – de la ceea ce ne irita intr-o mai mica sau mai mare masura pana la ceea ce ne provoaca o furie extrema. E important sa identificam toate acele situatii sau persoane care ne provoaca aceste grade diferite de furie. Apoi e important sa determinam cum aratam aceste sentimente, in ideea ca impartasite corect, ele vor duce la imbunatatirea relatiilor cu ceilalti. Iar pentru a le impartasi intr-o maniera corecta, vom ii lua in considerare pe cei implicati si posibilele lor raspunsuri.

Construirea si pastrarea unor relatii armonioase cu ceilalti necesita timp, efort si interes sincer pentru cei din jurul nostru pentru a-i intelege din punct de vedere emotional. Dar, inainte de asta este esential sa petrecem timp cu noi insine, pentru a ne (re)descoperi pe noi, prin intermediul emotiilor noastre, pe care deobicei nu le ascultam.

Daca doriti sa aflati mai multe despre cum va puteti dezvolta inteligenta emotionala va invit la Cursul de Inteligenta Emotionala,  Sambata 1 iunie si Duminica 2 iunie, intre orele 10.00 si 18.00, impreuna cu Alina Roman si invitatii de renume pe care ii are: Ovidiu Voinea si Cristina Cristea.

Agenda Cursului e urmatoarea:

Ziua 1

 • 9.30 – 10.00 Primire participanti
 • 10.00 – 11.30 Prezentare agenda, asteptari;
 • Cum iau nastere emotiile – valori si nevoi emotionale
 • 11.30 – 11.45 Pauza de cafea
 • 11.45 – 13.00 Valori si nevoi emotionale (continuare)
 • 13.00 – 14. 00 Pauza de pranz
 • 14.15 – 15.15 Eneagrama si dezvoltarea personala – Invitat special: Ovidiu Voinea, master practitioner si coach NLP
 • 15.15- 16.00 Tipuri de emotii. Valorificarea emotiilor
 • 16.00 – 16.15 Pauza de cafea
 • 16.15 – 18.00 Inteligenta Emotionala – rezultate cercetari, comparatie cu Inteligenta Rationala si Personalitatea.

Ziua 2

 • 9.30 – 10.00 Primire participanti
 • 10.00 – 11.30 Constientizarea propriilor emotii. „Alfabetizarea” emotionala
 • 11.30 – 11.45 Pauza de cafea
 • 11.45 – 12.15 Puterea vindecatoare a eliberarii de resentimene – Invitat special: Cristina Cristea, psihoterapeut in supervizare si autor alungatristetea.ro.
 • 12.15 – 13.00 Controlul propriilor emotii
 • 13.00 – 14.00 Pauza de masa
 • 14.00 – 16.00 Constientizarea emotiilor celorlalti
 • 16.00 – 16.15 Pauza de cafea
 • 16.15 – 18.00 (Re)construirea relatiilor celorlalti prin valorificarea emotiilor

Cursul are loc in Bucuresti, Strada Academiei nr. 7 Etaj 1 (deasupra Librariei M. Eminescu).

Mai sunt cateva locuri. Merita sa faci primul pas ACUM. Mai ales ca ai 100% garantie. Daca nu esti multumit de informatie iti primesti banii inapoi.

Ca sa poti rezerva un loc la acest curs, inscrie-te completand formularul de aici.


Vizualizare hartă mărită

Mai puteti citi pe Time TV si:

Social

Arhiva stiri