Este oficial: Femeile NU pot parca. Vezi explicația

Stereotipurile conform cărora femeile sunt şoferi nepricepuţi ar putea fi acum susţinute suficient din punct de vedere ştiinţific. Există dovezi oficiale care susțin faptul că femeile chiar nu pot să parcheze corect.

Este-oficial-Femeile-NU-pot-parca-Vezi-explicația

Informaţii obţinute recent de cercetători arată că cele mai probabile motive pentru care şoferiţele pică testele de conducere sunt proba de parcare şi cea de mers în marşarier, în timp ce bărbaţii sunt mai vinovaţi de neatenţie în timpul condusului sau ignorarea oglinzilor retrovizoare şi a indicatoarelor rutiere, scrie Mediafax care citează Daily Mail.

Cele mai mari discrepanţe între sexe au apărut când celor testaţi li s-a cerut să parcheze. La parcarea cu spatele, de exemplu, femeile au comis de două ori mai multe greşeli (3.367) decât bărbaţii (1652).

Statistici obţinute în baza legii libertăţii de informare arată că femeile care fac şcoala de şoferi au făcut 68.217 greşeli grave sau periculoase în timpul testelor practice din Scoţia de anul trecut, în comparaţie cu cele 52.144 greşeli care le-au aparţinut bărbaţilor.

Pe de altă parte, bărbaţii s-au dovedit vinovaţi de greşeli de mai multe tipuri, precum faptul că nu s-au oprit la semafoare şi alte indicatoare rutiere sau folosirea incorectă a oglinzilor.

Cei care învaţă să conducă, „indiferent de sex, ar trebui să doarmă bine în noaptea dinainte, să respire adânc înainte să înceapă şi să încerce să-şi aducă aminte că nu ar da examenul dacă instructorul nu ar considera că sunt pregătiţi„, a spus Jim Kirkwood, managerul unei şcoli de şoferi.

Social

Arhiva stiri