Debut furtunos la Wizz Air Sport Arena Streetball 2013

Wizz Air Sport Arena Streetball 2013 turneul 1 a

Sezonul al noualea de la Wizz Air Sport Arena Streetball 2013 (www.3la3.ro, www.facebook.com/SportArenaStreetball) a debutat in weekendul tocmai încheiat pe terenurile din Universitatea Politehnică București.

Primul turneu s-a încheiat duminică seară, dupa trei zile de baschet la foc continuu, chiar dacă vremea capricioasă a dat mari bătăi de cap organizatorilor.

Wizz Air Sport Arena Streetball 2013 turneul 1 b

Peste 700 de jucători, cu vârste cuprinse între 12 și 52 de ani, au participat și peste 2.500 de spectatori s-au aflat în tribune de vineri până duminică.

Wizz Air Sport Arena Streetball 2013 turneul 1 c

Câștigători la cea mai populară categorie, masculin +18 ani, a fost echipa Ironie Fină, care a avut în componență doi jucători din Liga Națională de baschet, Dani Popescu și Cătălin Vlaicu, cărora li s-a alăturat și Hristu Șapera, antrenorul celor de la CSM București.

Wizz Air Sport Arena Streetball 2013 turneul 1 d

Dacă actualul conducător al echipei naționale, Dani Popescu, a terminat învingător, fostul ocupant al acestui post în selecționata tricoloră, Paul Helcioiu, a încheiat competiția la masculin plus 35 de ani pe locul al treilea. Helcioiu, unul dintre cei mai buni conducători de joc din România în ultimii 20 de ani, s-a retras din baschetul profesionist acum trei sezoane, și-a readus aminte la Sport Arena Streetball de meciurile de altădată.

Wizz Air Sport Arena Streetball 2013 turneul 1 e

Invitat special la Wizz Air Sport Arena Streetball 2013 – Turneul 1 a fost Orban Gabor, semifinalist al ultimei ediții Românii au Talent, care i-a încântat pe cei prezenți cu acrobațiile sale pe bicicletă. Gabor este unul dintre cei mai buni bikeri din România în concursurile de trial, un sport care asemenea baschetului 3×3 face parte din cultura urbană.

Wizz Air Sport Arena Streetball 2013 turneul 1 f

A fost ultima repetiție înainte de cel mai mare turneu de baschet 3×3 organizat vreodată în România, care va avea loc în Piața Constituției între 21-23 iunie. Va fi un turneu de nivel mondial, singurul din Europa monitorizat la fața locului de membri ai Comitetului Internațional Olimpic, care vor decide în luna august, la Moscova, dacă baschetul 3×3 va deveni disciplină olimpică.

Wizz Air Sport Arena Streetball 2013 turneul 1 g

Câștigătorii Wizz Air Sport Arena Streetball 2013 – Turneul 1:

Feminin -14: White Ninja

Masculin -14: Pastila dementa

Feminin -18 ani: Queens

Masculin -18 ani: Bombardier

Feminin +18 ani: Still Us

Masculin +18 ani: Ironie fina

Masculin +35 ani: Bob’s Squad

Feminin +35 ani: Shooting Stars

Câștigătorul concursului de trei puncte: Tudor Boruz

Câștigătorul Skills Challenge (concurs de îndemânare): Bogdan Amăriucăi

Social

Arhiva stiri