Acuarela, loc de joacă pentru idei, culori şi arome

ACUARELA (fr., it)- vopsea solidă care, dizolvată în apă, se foloseşte în pictură; tehnică picturală în care se folosesc culori diluate în apă, cu efecte de transparenţă, înfloritoare în arta europeană a sec. XVIII şi XIX, potrivit DEX. În acelaşi timp, de câteva luni rimează şi cu un colţişor special din Bucureşti, situat pe strada Polonă, nr. 40, mai exact.

bistro-arte-acuarela-timetv
O casă veche, probabil de când strada de acum era doar o uliţă tăcută, o curte cu măsuţe colorate şi feţe frumoase, poarta larg deschisă şi muzică jazz în surdină şi eşti deja în lumea Acuarela, timp de o bere, o cafea şi-o felie de tort de ciocolată. Vei putea asista la diverse evenimente artistice, concerte de mansardă, expoziţii şi varii manifestări expresive în funcţie de program. Afacere, concept artistic, idee creativă sau toate trei, rezultatul este unul frumos.

acuarela-polona-timetv
Un băieţel bălai se chinuie să scoată o jucărioară moale şi galbenă, din mâna inertă şi rece a unui saltimbanc metalic, de vreo doi metri. Nu s-a speriat nicidecum, de parcă zâmbetul specific şi ludic unui astfel de personaj, s-ar fi conturat luminos pe bucăţile de metal ruginii, ce-i servesc drept faţă. Primeşte ajutor şi o zbugheşte mulţumit înăuntru.

bistro-plona-acuarela-timetv
Casa cu mansardă intimă şi plină de amintiri serveşte drept galerie pentru lucrări de artă şi combină într-un cocktail de culori, perioade, obiecte şi texturi, noul cu vechiul. Aici baia e „Atelier proiecte”, cu biblioteca, telefon, o găleată de tablă pe post de chiuvetă, flori şi alte mărunţişuri plăcute ce dau un aer boem unui loc împământenit ca spartan, în general. Te aştepţi, ca-n opera lui Boris Vian, să fii martor al unei lumi de obiecte vii şi empatice.

terasa-acuarela-timetv
O pădure de umbrele vesele stă suspendată ştrengăreşte, pe terasă, deasupra unor mese ce etalează generos lumi colorate de forme geometrice şi linii pictate lejer. Scrumieră îţi va fi o cutie metalică de pate vopsită jucăuş, nota de plată, va sta drept semn de carte, şi în funcţie de zi, coleg de masă, s-ar putea să-ţi fie Jerry, un soi de păpuşă-soldat în mărime naturală, îmbrăcat în uniformă kaki şi cu o mască de gaz pe faţă. Cu siguranţă are multe de povestit, dacă nu doarme pe un fotoliu scorojit.
Aici orice obiect se integrează armonios şi devine fără complexe şi inhibiţii parte a unei lumi în care este acceptat fie că este ruginit, stricat, nou, pictat, ponosit sau reciclat.

bistro-acuarela-arte-timetv
Localul, prin aerul boem şi intim, adună oameni interesanţi ce vorbesc degajat şi privesc curios în jur. Pentru o oră sau două se integrează şi ei printre culori şi forme, semnate complementar Acuarela, pe un perete tânăr de lemn. Afacere, concept artistic, idee creativă sau toate trei, rezultatul este unul frumos.

Pentru program si alte detalii: https://www.facebook.com/Acuarela.BistroDeArte

Social

Arhiva stiri