Ce ne enervează la cei din jurul nostru? Unde greșesc cercetătorii

ce-ne-enerveaza-intelegere-impacare-acceptare-a-noastra-timetv.ro-time-tv 

Mai mulți cercetători vorbesc foarte mult în ultimul timp despre ce ne enervează la cei din jurul nostru. Explicația pe cât de simplă pe atât de ambiguă este „sunt părți ale noastre care ne scot din sărite, dar neasumate”.

Cu precădere în ultimii 10 ani, cercetătorii încearcă să ne explice că ce ne enervează la cei din jurul nostru ca fiind o problemă pe care mintea noastră nu o poate accepta la ceilalți deorece este personală și se regăsește în noi, dar nu dorim să credem acest lucru și în plus nu recunoaștem că ne aparține.

Nu pot să cred această definiție ca fiind 100% adevărată. Nu are cum să fie! 

Sunt o persoană destul de agitată, destul de energică, sportivă și de cele mai multe ori plină de viață. Și sunt persoane destul de calme (să nu spun exagerat de calme), cu o foarte multă lene, care ar dormi non-stop, care ar lenevi zile întregi, care sunt triste și negativiste. Bun. Acum să înțeleg și eu, dacă nu sunt o astfel de persoană, și sunt 100% opusul, cum ar putea ca aceste lucruri, pe mine sau pe oricine altcineva, să ne enerveze la ceilalți și în același timp să facă parte din noi… dar să nu ne-o asumăm???

Aș încerca să explic acest lucru prin faptul că uneori ne dorim să fim mai calmi, noi persoanele agitate și energice, dar că nu ne asumăm… hmmm… este aproape imposibil să accept să-mi asum ceva ce nu sunt. Și acest lucru se poate observa cu ușurință în viața de zi cu zi… a mea și a celor ca mine.

Ce ne enervează la cei din jurul nostru ar trebui să analizăm mai atent și mult mai personal. Adică…

De cele mai multe ori ne scot din sărite lucrurile care nu ies în modul în care l-am gândit noi. Ceilalți nu fac ceea ce am gândit noi că vor face, și acest lucru nu înseamnă că noi sau ei au dreptate, ci doar că acelea sunt așteptările noastre, iar ei nu le-au respectat, deși de cele mai multe ori nu le comunicăm. Sau în momentul în care avem un plan bine pus la punct (sau nu) și intervin diverse probleme mici sau mari, și suntem în criză de timp, apar nervii. Nervii se vor descătușa doar în momentul în care vom face unul din lucrurile următoare: țipăm/urlăm pe cineva sau la noi înșine, înjurăm sau vorbim în 2 peri, fumăm o țigară căci așa am învățat noi că ne eliberează sau bem un pahar de apă pe nerăsuflate. Aș dori totuși să revin la faza cu țigara care este o iluzie mentală pe care o acceptăm. De fapt, atunci când suntem nervoși și aprindem o țigară, tragem tare din ea câteva fumuri și simțim că ne liniștește, așa și este, dar nu are legătură cu nicotina. Același efect l-ar avea și dacă am respira adânc, este vorba de eliberarea stresului, nervilor și/sau energiei negative din interior.

Ok, deci ce ne enervează la cei din jurul nostru, nu înseamnă că sunt lucrurile pe care le facem noi și creierul nostru nu le acceptă ca personale, iar noi refuzăm să le asumăm, deși uneori se întâmplă și acest lucru. Ceea ce ne enervează la ceilalți are mare legătură cu felul în care ne organizăm noi. Aici mă refer la planul pentru ziua, ocazia, momentul respectiv. Trebuie pe lângă timpul pus întru îndeplinirea sarcinilor să alocăm o bucată de timp pentru eventualele probleme sau pentru a nu fi nevoiți să ne grăbim să facem totul ca în armată și să respectăm un program și un timp limită pentru orice acțiune.

ce-ne-enerveaza-intelegere-impacare-acceptare-a-noastra-timetv.ro-time-tv

Ceea ce ne enervează la cei din jurul nostru are legătură cu așteptările noastre, de aceea mulți învățați sfătuiesc oamenii să nu aibe așteptări. Este puțin cam dificil pentru că acest lucru se întâmplă în momentul în care noi suntem într-o stare de împăcare, acceptare și înțelegere cu noi înșine. Iar societatea noastră ne îndrumă în direcții total opuse. De la competiție între noi, a deveni mai bun într-un domeniu, a fi altfel decât împăcați cu noi, să ne facem tot timpul probleme și practic să fim  altfel decât suntem noi înșine.

Poate că o analiză serioasă a fiecăruia cu el însuși, o conștientizare a ceea ce avem sau nu avem nevoie, a ceea ce suntem noi și nu a ceea ce dorim să ne dăm, să fim, să apărem în ochii celorlalți, a ceea ce dorim de la noi, de la ceilalți, de la viață, probabil toate acestea ne-ar ajuta cu adevărat.

O împăcare, acceptare și înțelegere a ceea ce suntem noi înșiși, ne-ar ajuta să ne enervăm mult mai puțin, iar dacă suntem sinceri cu noi rezultatul ar putea fi incredibil, CEEA CE NE ENERVEAZĂ LA CEILALȚI AR FI: ABSOLUT NIMIC.

Citește pe Time TV și:

Cu Depeche Mode prin timp şi Bucureşti – VIDEO

Îmi doresc mai mulți bani… Greșit!

Vine sezonul estival cu iz de… singurătate – VIDEO

Să fim mai buni… și vom fi! – VIDEO

 

Social

Arhiva stiri