BACALAUREAT 2013. Schimbări radicale – Subiecte securizate de STS

BACALAUREAT 2013. Ministrul Educaţiei Remus Pricopie a anunţat că examenul de BACALAUREAT 2013 va fi la acelaşi nivel de dificultate ca şi până acum.

BAC-2013

BACALAUREAT 2013

„Nu va exista o scădere de ştachetă, nu va exista o ridicare de ştachetă. Am cerut colegilor de la Ministerul Educaţiei să fie foarte atenţi la tot ceea ce înseamnă proceduri, să respecte procedurile, subiectele să aibă un grad de dificultate corespunzător, traducerile să fie făcute corect, pentru că de-a lungul timpului au mai fost greşeli”, a spus Remus Pricopie.

Subiectele nu se vor şti decât în ziua de examen (BACALAUREAT), când computerul de la Ministerul Educaţiei va alege ”itemii” pe care elevii îi vor primi.

BACALAUREAT 2013

BACALAUREAT 2013

„Am cerut să nu am probleme de securitate a subiectelor. Sistemul de securitate e implementat de STS şi este un sistem similar cu sistemele de securitate NATO pentru securizarea informaţiiilor”, a declarat ministrul Remus Pricopie.

Despre dificultatea subiectelor primite la BACALAUREAT 2013, Remus Pricopie a spus că acestea  vor fi calibrate cu nivelul de pregătire al elevilor. Examenul va fi supravegheat în continuare de camerele video.

BACALAUREAT-2013

SIMULARE BACALAUREAT 2013

CALENDAR BACALAUREAT 2013

CALENDAR BACALAUREAT 2013

„Subiectele vor exista subiecte pe categorii de subiecte. Asta înseamnă că o persoană care face matematică-fizică şi are anumit  număr de ore la matematică va da un tip de examen, pe când un elev cu un număr mai mic de ore va da alt tip de examen. Va fi o calibrare normală”, a spus ministrul.

BACALAUREAT 2013

„Atât timp cât încerci să respecţi procedura, să respecţi zona de securitate, să respecti gradul de dificultate în raport cu programa parcusă,  în mod normal nu ar trebui să ai probleme”, a precizat Remus Pricopie.

”Nu le spun elevilor de clasa a XII-a decât un singur lucru: să înveţe, că încă mai au timp”, a conchis ministrul.

BAC 2013

BAC 2013

Dragos SandulacheStyleTime.ro

Social

Arhiva stiri