Îmi doresc mai mulți bani… Greșit!

mai-multi-bani-lei-dolari-euro-bancnote-fise-dorinte-vise-visuri-dorim-timetv.ro-time-tv

Cine nu a spus măcar o dată îmi doresc mai mulți bani? Cine nu a spus niciodată un astfel de răspun ori e plin de bani ori nu a fost întrebat vreodată: dar tu ce vrei de la viața asta, mai mult și mai mult? Și totuși răspunsul este greșit…

De ce? Destul de simplu.

Nu mai mulți bani este ceea ce ne dorim, ci anumite bunuri, anumite experiențe sau anumite persoane, iar banii sunt doar mijlocul prin care le putem obține.

Poate nu mă fac destul de bine înțeles, dar un pasionat de snowboard (de exemplu) are nevoie de mai mulți bani să poată cumpăra benzina/motorină/bilet tren, ski-pass și ceva de mâncare pentru o zi la munte iarna, unde condițiile sunt propice pentru acest sport. Dacă ar fi să punem la socoteală și echipamentul și placa de snowboard ar fi nevoie de și mai mulți bani.

De cele mai multe ori obișnuim să cerem bani când de fapt ne dorim cu totul altceva. Uneori mă gândesc că este o formă de asigurare a minții în cazul în care nu suntem persoane foarte hotărâte.

Ce vreau să spun cu asta? Ne dorim foarte mult un lucru, dar până sa-l putem avea ne este teamă să nu ne răzgândim. În acel moment este confortabil mental să ai mai mulți bani și să obții ceea ce-ți dorești. Pentru că nu mai este nevoie să te zbați să faci alți bani, sau să pui la vânzare ce ai cumpărat deja sau pentru că ai posibilitatea de a alege și a te răzgândi până în ultimul moment.

În același timp ar trebui să investighezi care este cu adevărat problema la tine. Dacă te-ai sucit așa repede înseamnă că nu-ți doreai lucrul respectiv așa de mult, nu? Iar dacă acest lucru este adevărat atunci de ce ar trebui să ai mai mulți bani să îi cheltui pe ceva care nu-ți dorești cu adevărat?

Eu cred că este mai bine, mai ușor, mai normal chiar și mai eficient să ne dorim mai mulți bani doar pentru a avea ceva în cont pus deoparte. Pentru vise/dorințe ar trebui să ne dorim cu ardoare acel lucru/aceea întâmplare/ aceea experiență/ pentru mai mult timp, să visăm cu ochii deschiși experiența ce va urma și să o trăim mental ca și cum ar fi reală. Nu ne trebuie mai mulți bani ca să o putem avea când dorim noi și să fie cumpărată de noi. Ar trebui să putem accepta ceea ce ne dorim indiferent de unde apare, pe banii noștri sau din cer. Ce importanță are dacă trăiești experiența respectivă datorită unui prieten sau a unui necunoscut, datorită norocului sau că ai avut mai mulți bani și ți-ai permis, datorită întâmplării sau a bunei planificări în detaliu?

Important e că îți dorești ceva cu ardoare și te simți bine când visezi la aceea experiență, acel lucru, aceea persoană, iar când sosește chiar nu are imprtanță cum, de unde sau de ce se întâmplă.

Îmi doresc mai mulți bani… Greșit! Dorește-ți ceea ce-ți dorește sufletul tău/inima ta/mintea ta și bucură-te de experiența visatului cu ochii deschiși! S-ar putea la final să ai surprize mai mult decât plăcute! 😉

 

Citește pe Time TV și:

Vine sezonul estival cu iz de… singurătate – VIDEO

Să fim mai buni… și vom fi! – VIDEO

Bărbaţii, fani ai lui Cupidon, romantici şi naivi?

Ungur cu tupeu sau cum maghiara dorește să prindă glas… în România

De la microbiști la microbi, c-așa e-n… fotbal!

Social

Arhiva stiri