Lamborghini Egoista, o mașină hedonistă

„Supercarul” prezentat de Lamborghini la petrecerea desfășurată aseară pentru a celebra a 50-a aniversare are un nume oficial: Egoista.

Lamborghini Egoista concept 2

Este un vehicul futuristic, cu un singur loc, iar prin acest concept Lamborghini demonstrează că este campionul mondial al surprizelor, mai ales dacă luăm în seamă și „bestia” Veneno. După cum îi spune numele, această mașină este o întruchipare e extremelor și a exclusivismului, fiind destinată unei singure persoane, șoferului, sau mai bine zis pilotului.

Lamborghini Egoista concept 4

Potrivit comunicatului de presă emis cu ocazia lansării, designul mașinii este inspirat de tehnica aeronautică, caroseria este din fibră de carbon, iar propulsorul este un V10 de 5,2 litri, preluat de pe Lamborghini Gallardo. Walter da Silva, designerul italian responsabil de acest proiect, descrie mașina printr-un singur cuvânt: hedonism.

„Este vorba despre o mașină făcută pentru o singură persoană, pentru a-și putea exprima liber personalitatea. Modelul a fost gândit pentru un public ultrasofisticat, care iubește lucrurile speciale, extreme…Este o mașină fără compromisuri, într-un cuvânt Egoista.”

Lamborghini Egoista concept 1

Inspiraţia a venit din lumea aviaţiei, mai exact de la elicopterul de luptă Apache, cockpitul șoferului fiind o singură unitate detașabilă.

„Cockpitul, realizat integral din fibră de carbon și aluminiu, reprezintă un fel de celulă de supravieţuire, care îi permite pilotului să se izoleze și să se protejeze de factorii externi…Futuristic vorbind, cabina conceptului Egoista ar putea la fel de bine deservi un avion de vânătoare, putând fi atașată apoi unui automobil, pentru a urma un alt parcurs” a mai declarat designerul șef al grupului Volkswagen, Walter da Silva.

Lamborghini Egoista concept 3

Dacă Lamborghini în general sunt supermașini pe care putini și le permit, Egoista merge și mai departe, peste barierele exclusivismului, pentru că este un model pe care nimeni nu îl va avea vreodată, care va rămâne un vis. Sau…poate nu, poate va fi fabricat în câteva exemplare, precum sora sa mai mare, Veneno.

„Lamborghini Egoista adună toate ingredientele care fac parte din ADN-ul firmei italiene. Ferruccio Lamborghini a zis: eu motorul îl pun în spatele pilotului, iar pasagerul nu-l vreau. Vreau mașina pentru mine, o vreau cum mi-o imaginez eu. Egoista e o mașină fanatica, și numele i se potrivește ca o mănușă” a conchis da Silva.

Social

Arhiva stiri