Urzeala tronurilor- un joc de sah sofisticat si incitant- VIDEO

Nu sunt o fana a serialelor, dar Game of Thrones (Urzeala tronurilor) m-a cucerit. Am ajuns sa astept zilele de luni cu nerabdare. Atunci se poate urmari noul episod, dupa o saptamana in care, cateodata pentru cateva secunde pe zi, gandul imi fuge la actiunea fantastica a filmului si incerc sa tes o posibila continuare sau sa dezleg mistere si comploturi frumos incurcate in film. Marturisesc ca nu prea imi iese de fiecare data. Ce inseamna asta? Ca nu e previzibil si stupid.

Game of thrones/ Urzeala tronurilor este un serial american produs de HBO si inspirat dintr-o serie de romane fantastice ale scriitorului american George R.R. Martin. Pentru TV, serialul a fost creat si adaptat de David Benioff si D. B. Weiss. Prima serie a fost difuzata in 2011. In prezent, telespectatorii asteapta, saptamana de saptamana, episoade din seria a 3a.

urzeala-tronurilor-timetv

Primul episod deja aminteste de Lord of the Rings, deoarece actiunea se deruleaza intr-o perioada medievala, cu tinuturi fantastice, regi, domenii, lupte, cetati si monstri. Lupta dintre bine si rau e adesea derutanta, pentru ca aparentele inseala si repercursiunile sunt mult mai profunde.

Scenele sunt explicite, brute, limbajul, fara perdea, sexualitatea, direct infatisata . De departe Game of thrones/Urzeala tronurilor nu e tocmai un serial pentru pusti de 10 ani sau Cosanzene care pun mainile la ochi cand vad capete taiate, sange, lupte feroce si diferite metode de tortura. Si totusi asta e doar stratul de suprafata, ceea ce te izbeste violent si atragator in acelasi timp in ochi. Treci peste astea si descoperi o inteligenta ascutita cu care au fost gandite conflictele de interese, orgolii, frustrari si lacomie.

urzeala-tronurilor-time-tv

Temele pe care le trateaza sunt variate de la sociale, la psihologice, economice, politice, familiale si spirituale. Veti vedea dragoni, razboinici salbatici, cavaleri neinfricati, domnite naive, dar si curajoase, regi depravati, femei usoare, lorzi vicleni, vrajitori si intamplari fantastice, toate aranjate strategic, ca intr-un joc frumos de sah in care de multe ori albul pare negru si negrul pare alb. Pana la sah mat, Urzeala tronurilor fascineaza, atrage si te tine in joc.

Social

Arhiva stiri