Muzeul ABBA de la Stockholm, cucerește fanii muzicii disco

 ABBA The Museum

Muzeul ABBA, templul gloriei grupului suedez care a influențat anii disco, și-a deschis porțile pe 7 mai la Stockholm.

Björn Ulvaeus, vocalist, chitarist și compozitor al grupului, s-a implicat mult în acest proiect. Sceptic inițial la ideea de a deveni un obiect de muzeu, a investit până la urmă în operațiune, inclusiv financiar:

”Muzica pop s-a dezvoltat cu o forță de neoprit. Un muzeu este un lucru permanent, va fi în ghiduri!”

Primii vizitatori cu vârsta medie de 40 de ani, au venit din întreaga lume să vadă,  pe 1300 mp,  reconstituirea cu instrumente, costume, discuri și fotografii a poveștii trupei ABBA.

”Sunt de-a dreptul emoționat, este fantastic să poți vedea istoria ABBA! Aveam 8 ani când au câștigat concursul Eurovision în 1974!”, a declarat Henrik Ahlen, un suedez de 46 de ani.

Muzeul este interactiv, turiștii pot cânta pe scenă sau în studioul de înregistrări alături de idolii lor virtuali și pot descărca imediat totul pe calculator.

”Este un moment de care îmi voi aminti mult timp de-aici încolo!”, spune Louise, o suedeză de 47 de ani, după performanța sa pe scenă.

Cei patru suedezi au marcat anii ’70 cu melodiile lor antrenante, cu exuberanța vestimentară și cu clipurile lor. Cu toate că grupul s-a separat în 1982, se vând în continuare peste 3 milioane de albume pe an.

Muzeul se așteaptă să atragă în 2013 peste 250.000 de vizitatori, prețul unui bilet este de 195 de coroane, aproapre 25 de euro.

Social

Arhiva stiri