LeBron James ales MVP, după un sezon plin de recorduri

LeBron James a fost cel mai bun jucător din NBA în acest sezon. Fără dubii, clar ca lumina zilei. Chiar şi pentru cei care nu îi sunt fani, dominaţia lui King James a fost incontestabilă. Câştigarea trofeului Maurice Podoloff, desemnat celui mai valoros jucător din ligă, era de la sine înţeleasă. LeBron James MVP. Nu se putea altfel, nimeni nu merita mai mult acest titlu.

LeBron James MVP

Este pentru a patra oară când LeBron este desemnat MVP, după premiile câştigate în 2009, 2010 şi 2012. Doar Kareem Abdul-Jabbar (şase premii), Michael Jordan şi Bill Russell (câte 5 titluri) au mai multe trofee de MVP decât LeBron James.

Cifrele cheie ale sezonului extremei cu numărul 6 de la Miami Heat? 26.8 puncte marcate pe meci, 8.0 recuperări şi 7.3 pase decisive pe meci. James i-a condus pe cei de la Miami către cel mai bun record din ligă (66 victorii, doar 16 înfrângeri), înregistrând şi cel mai bun procentaj la aruncările din acţiune din întreaga sa carieră: 56%. LeBron James a fost singurul jucător din NBA care să fie liderul echipei sale la puncte marcate, recuperări şi pase decisive. James a devenit cel mai tânăr jucător din istoria NBA care să atingă 20.000 de puncte marcate în carieră. Cele peste 2000 puncte marcate, 600 recuperări, 500 pase decisive şi 100 de intercepţii din timpul sezonului regulat, înregistrate pentru a doua oară în carieră de LeBron, îl plasează pe acesta pe locul doi în istoria ligii, după Larry Bird, care a avut 3 astfel de sezoane, dar înaintea lui Michael Jordan, care nu a reuşit o astfel de performanţă decât o singură dată. Mai jos, un tribut adus de siteul NBA lui LeBron James: prezentarea trofeului de MVP si o scurta retrospectiva a carierei.

Social

Arhiva stiri